Παπαγιαννίδου: Σοβαρές δυσλειτουργίες στην Τράπεζα Αττικής -Το ταμείο των μηχανικών δεν ακολουθούσε τις συστάσεις της ΤτΕ - iefimerida.gr

Παπαγιαννίδου: Σοβαρές δυσλειτουργίες στην Τράπεζα Αττικής -Το ταμείο των μηχανικών δεν ακολουθούσε τις συστάσεις της ΤτΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Εξεταστική Επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των δανείων των πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατέθεσε σήμερα (27/9) η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

Η διευθύντρια εποπτείας πιστωτικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρθηκε στην Τράπεζα Αττικής, κάνοντας λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλά επίπεδα στην διοικητική λειτουργία της τράπεζας.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαγιαννίδου, αν και είχαν διαπιστωθεί σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, που είναι το ταμείο των μηχανικών, δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΤτΕ.

«Όταν ο μέτοχος είναι απρόθυμος να συμμορφωθεί με τις συστάσεις, τότε έχουμε πρόβλημα και εμείς και με την εποπτεία. Από το 2012 έως σήμερα η ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις προς την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Ο μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, είναι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται», υποστήριξε.

Η Τράπεζα Αττικής βρέθηκε εκτός των προϋποθέσεων που όριζε η κεντρική τράπεζα και δεν υπήρχε διάθεση εφαρμογής των αλλαγών που είχαν προταθεί, συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Παπαγιαννίδου υποστήριξε πως ο εσωτερικός έλεγχος της τράπεζας είχε απομονωθεί, καθώς δεν καλείτο από το ΔΣ της Αττικής, τονίζοντας ωστόσο πως η άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η τράπεζα είναι αναστρέψιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ