Ρέππας:«Δεν είπα τίποτα εναντίον του Γιάννη ή της απογραφής» - iefimerida.gr

Ρέππας:«Δεν είπα τίποτα εναντίον του Γιάννη ή της απογραφής»

Δημήτρης Ρέππας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα email που ήρθε αργά το βράδυ στους πολιτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Ρέππας τους ενημέρωσε ότι τους καλεί αύριο στις 10 το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η έκπληξη για το περιεχόμενο της αιφνίδιας αυτής πρόσκλησης πολλαπλασιάστηκε όταν συνεργάτες του κ. Ρέππα εξηγώντας τι θέλει να τους πει, έλεγαν ότι θα τους κάνει ενημέρωση για το... αποψινό υπουργικό συμβούλιο! Για ποιό λόγο;

Ο Δ. Ρέππας ενημερώθηκε για τις διαρροές που υπήρξαν από μέλη του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με τα όσα διημήφθησαν στη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις οποίες, αφενός ο ίδιος δέχθηκε πυρά από συναδέλφους του για την εργασιακή εφεδρεία, αφετέρου στοχοποίησε τον Γ. Ραγκούση για το θέμα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Θορυβημένος λοιπόν ο κ. Ρέππας θέλει να εξηγήσει ότι δεν ισχύει τίποτε από τα δύο. Όπως ξεκαθάρισε σε συνεργάτες του:

Για την εφεδρεία

  • Ο ίδιος χαρακτήρισε το μέτρο «άχρηστο» στη συνεδρίαση του υπουργικού και πως οι παρεμβάσεις των υπουργών ήταν προσθετικές στη δική του άποψη.
  • Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα επέκτασης εφεδρείας σε μικρότερες ηλικίες» και το χαρακτήρισε «γελοίο». Αντιθέτως είπε πως «αν θέλουμε να επεκταθεί, ας το κάνουμε εκεί που δεν έγινε» αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για υπουργούς που ζήτησαν εξαιρέσεις στους τομείς τους.
  • Υπενθύμισε σε όλους ότι στο άρθρο 35 του νόμου για την εφεδρεία προβλέπονται επιτροπές αναδιοργάνωσης ανά υπουργείο, οι οποίες πρέπει να στείλουν τις καταστάσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.
  • Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα απολύσεων με οριζόντιες διαδικασίες». Τόσο επειδή υπάρχει συνταγματικό κώλυμμα όσο και για να μην οδηγηθεί το κράτος σε κατάρρευση.
  • Υποστήριξε ότι «το πολιτικό μήνυμα που στόχευε να εκπέμψει το μέτρο της εφεδρείας δόθηκε», ότι δηλαδή «δεν είναι ταμπού η απομάκρυνση από το Δημόσιο».
  • Επέμεινε στην ανάγκη αξιολόγησης – που όπως είπε έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετά χρόνια
  • και τόνισε ότι "μόνο με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία να έχουν δημοσιονομικό αντίκρυσμα
  • Τόνισε τέλος ότι κάθε αλλαγή πρέπει να συνοδεύεται από επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως έκανε και ο ίδιος στον ΟΣΕ

Για την απογραφή

Ο Δ. Ρέππας «έπεσε από τα σύννεφα» όπως λένε οι συνεργάτες του όταν έμαθε ότι τα ΜΜΕ τον εμφάνιζαν ως να έχει επιτεθεί στον κ. Ραγκούση. «Εγώ δεν είπα τίποτα εναντίον του Γιάννη ή της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, δεν αρνήθηκε όμως ότι ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το μέτρο «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Τέλος, η συζήτηση που θα έχει το πρωί με τους πολιτικούς συντάκτες ο κ. Ρέππας, είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στα εσωκομματικά. Ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης διευκρινίζει σε συνομιλητές του ότι επιμένει να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες, ήτοι την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες μελών και φίλων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ