«Βόμβα» Άκερμαν για το «κούρεμα»! - iefimerida.gr

«Βόμβα» Άκερμαν για το «κούρεμα»!

κούρεμα χρέους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μάλλον απατώνται όσοι πιστεύουν ότι η τελική συμφωνία με τις τράπεζες για το «κούρεμα» των ομολόγων θα είναι... περίπατος, καθώς πίσω από τα χαμόγελα και τις δηλώσεις- επωνύμως και ανωνύμως- ότι όλα βαίνουν καλώς, φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του IIF και επικεφαλής της DEUTSCHE BANK, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα κι αν πετύχει το «κούρεμα» δεν θα είναι αρκετό για τη μείωση του Χρέους! «Είναι απλώς σταγόνα στον ωκεανό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άκερμαν εκφράζοντας επί της ουσίας το προβληματισμό του για το κατά πόσο μόνο η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετή για μια μόνιμη «ανακούφιση» από το βάρος του Χρέους.

Όσον αφορά, δε, στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο REUTERS θα συνεχιστούν τη Παρασκευή στο Παρίσι, ο κ. Άκερμαν ανέφερε ότι διεξάγονται επί τη βάσει των απαιτήσεων της Αθήνας, οι οποίες σε τελική ανάλυση οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια από τη συμφωνία για 50%!

Η ελληνική πλευρά διαρρέει, πάντως, ότι οι συζητήσεις γίνονται σε πολύ κλίμα, εφκράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι κάθε εβδομάδα που περνάει, η συμφωνία έρχεται πιο κοντά. Οι πληροφορίες που έρχονται κυρίως από το «στρατόπεδο» των ιδιωτών αναφέρουν την ίδια ώρα ότι όλα τα θέματα είναι ανοικτά.

Ειδικότερα, οι συζητήσεις ξεκινά από το επιτόκιο των νέων ομολόγων που θα αντικαταστήσουν τα «κουρεμένα» και φτάνουν έως τις εγγυήσεις που ζητάνε οι τράπεζες, βάζοντας στο τραπέζι και το θέμα της έκδοσης των νέων ομολόγων υπό το βρετανικό δίκαιο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ