Ο Ομπάμα τυλιγμένος με ινδιάνικη κουβέρτα και με ψάθινο καπέλο -Γιατί το έβγαλε γρήγορα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα τυλιγμένος με ινδιάνικη κουβέρτα και με ψάθινο καπέλο -Γιατί το έβγαλε γρήγορα [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/JIM LO SCALZO
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μικρή εξαίρεση, στον κανόνα του να μην φορά καπέλο, έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, για χάρη μίας παραδοσιακής ινδιάνικης τελετής, στην Ουάσιγκτον.

Στο συνέδριο των φυλών, στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε να τον τυλίξουν με μία μάλινη παραδοσιακή κουβέρτα και να του φορέσουν ένα ψάθινο καπέλο, θέλοντας να δείξει σεβασμό.

Ο Ομπάμα χαμογελούσε, με τα μέλη διάφορων φυλών να χτυπούν τύμπανα, αλλά μετά από περίπου 20 δευτερόλεπτα έβγαλε το καπέλο. «Μεγάλη τιμή και ευγενική χειρονομία», είπε ο Ομπάμα, αναφερόμενος στα δώρα που δέχθηκε και την τελετή.

Ο ίδιος δεν συνηθίζει να φορά καπέλα, πέρα από εκείνα του μπέιζμπολ. Είναι ένας ανεπίσημος κανόνας για τον Ομπάμα, στον οποίο είχε αναφερθεί το 2013, όταν είχε δεχθεί επίσκεψη από την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ του ναυτικού. Τότε του έδωσαν ένα κράνος, αλλά απάντησε «Υπάρχει ένας γενικός κανόνας. Δεν βάζεις πράγματα στο κεφάλι σου αν είσαι πρόεδρος. Είναι βασικός κανόνας. Ποτέ δεν φαίνεσαι ωραίος αν φοράς κάτι στο κεφάλι σου», είχε πει εξηγώντας την άρνησή του να φορέσει το κράνος.

Ο Ομπάμα τυλιγμένος με ινδιάνικη κουβέρτα και με ψάθινο καπέλο -Γιατί το έβγαλε γρήγορα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Ομπάμα τυλιγμένος με ινδιάνικη κουβέρτα και με ψάθινο καπέλο -Γιατί το έβγαλε γρήγορα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα κουβέρτα καπέλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ