Υπουργικό: Τι αποφάσισαν μετά την έξοδο Καλογρίτσα από τις άδειες - iefimerida.gr

Υπουργικό: Τι αποφάσισαν μετά την έξοδο Καλογρίτσα από τις άδειες

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα και την «είσοδο» του Ιβάν Σαββίδη στο τηλεοπτικό τοπίο το τίμημα ανεβαίνει κι άλλο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, όπου και είχε δηλώσει πως όποιος δεν μπορέσει να καταβάλει το τίμημα θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Η κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Καλογρίτσα προκειμένου να ανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στη Βουλή «δεν θα μιλάει για βοσκοτόπια, αλλά για το ότι πλέον ανέβηκε το τίμημα».

Ενδεικτικό της προσπάθειας της κυβέρνησης να ανακτήσει έδαφος μετά το σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα και τον καυτό φάκελλο της Attica Bank είναι ότι ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο τουίτερ: «Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τελείωσε. Οι δήθεν "κολλητοί" κόβονται και οι μη κολλητοί με το σπαθί τους περνάν 255 εκατ. ευρώ ταμείο».

Αξιολόγηση και εκκλησία στη σύσκεψη
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σ/ν για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ