Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ making που θα μας γνωρίσει το αύριο με εφαρμογές του σήμερα - iefimerida.gr

Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ making που θα μας γνωρίσει το αύριο με εφαρμογές του σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωριμία με το μέλλον μέσα από ένα ατελείωτο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, αποτελεί η επίσκεψη στο Athens Mini Maker Faire, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 1 & 2 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με σύνθημα το “Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις”.

Το μέλλον στηρίζεται κυρίως στις επιστήμες και ειδικά στην τεχνολογία που εξελίσσεται με απίστευτη ταχύτητα. Το Maker Faire ανοίγει διάπλατα στους επισκέπτες του, μία μεγάλη πόρτα στο αύριο, παρουσιάζοντας ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες και τεχνολογικά επιτεύγματα, από ιδιώτες και επαγγελματίες. Συμμετέχοντας μάλιστα στα workshops και παρακολουθώντας ομιλίες, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν και τις δικές τους δεξιότητες. Θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τη δική τους ιδέα με την καθοδήγηση των makers και των ειδικών από διαφόρους τομείς που θα γνωρίσουν στο Athens Mini Maker Faire. Ειδικά για τα παιδιά, που θα έχουν τη δυνατότητα για ατελείωτο παιχνίδι, θα ανακαλύψουν μέσα από αυτό, όλες τις δυνατότητες που θα έχουν μελλοντικά και για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου παιδείας των ΗΠΑ το 60% των επαγγελμάτων σε 15 χρόνια θα είναι καινούργια επαγγέλματα γεννημένα από την τεχνολογία, την καινοτομία και τη ρομποτική.
Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν στο Athens Mini Maker Faire : Do-It-Yourself & Ανακυκλώσιμες κατασκευές, Ρομπότ, 3d printing, DIY Drones, Arduino, χειροποίητα ποδήλατα, ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, μοντελισμός, e-growing plants και πολλές άλλες κατηγορίες για να εμπνευστούν!
Το Maker Faire ξεκίνησε από τη California πριν από δέκα χρόνια και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 120 πόλεις παγκοσμίως. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.

Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ making που θα μας γνωρίσει το αύριο με εφαρμογές του σήμερα | iefimerida.gr 0

Στα περίπτερα του Maker Faire, ο επισκέπτης θα συναντήσει τον R2D2, ακριβές αντίγραφο σύμφωνα με τα σχέδια απο το Astromech.net club καθώς και κατασκευές ρομποτικής βασισμένες σε Arduino και Raspbery Pi, διαδραστικά παιχνίδια ρομποτικής με LEGO MINDSTORMS, όπου μόνο με τη σκέψη μετακινείς τον κύβο, την ελληνική φόρμουλα που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΕΜΠ, τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό όχημα (Spy Rover) για ζωντανή λήψη εικόνας του χώρου σας μέσω κινητού όπου κι αν βρίσκεστε, ηλεκτρικές διακοσμητικές εγκαταστάσεις με την χρήση υδραυλικών εξαρτημάτων, έπιπλα φτιαγμένα με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης, φωτιστικά από παλιές κάμερες και από σωλήνες, 3D Printers για λύσεις τρισδιάστατης σχεδίασης, καθώς και το μοναδικό ακριβές αντίγραφο του βιολιού Στραντιβάριους, τα πρϊόντα και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της FatCut Upcycling από την ανακύκλωση-upcycling φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων, χειροποίητα ποδήλατα, χειροποίητα αντικείμενα με την τεχνική του origami, χειροποίητο και μετακινούμενο θάλαμο εξαερισμού για χειροτεχνίες, ζωγραφική, airbrushing κ.α.

Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ making που θα μας γνωρίσει το αύριο με εφαρμογές του σήμερα | iefimerida.gr 1

Ακόμη, ο επισκέπτης θα γνωρίσει το ανθρωποειδές ρομπότ Troopy, το Railbiking, ένα διαφορετικό τρόπο ποδηλασίας πάνω σε ράγες τραίνου, την υδροπονία με τη συσκευή CityCrop για την καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, λαχανικών, βοτάνων, φρούτων, ακόμα και λουλουδιών, ελέγχοντας την πρόοδο της καλλιέργειάς μέσω mobile App, το Internet of Things (IoT) που μέσω της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών μικρών συσκευών δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και χρήση της τεχνολογίας Lora για μετάδοση μικρού μεγέθους δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

Όλα αυτά σε ένα διήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει το making, το παιχνίδι και τη διασκέδαση σε ένα μέρος! Workshops, παρουσιάσεις και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους θα μας μάθουν πώς θα φτιάξουμε τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές. “Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις!”. Στα workshops θα μάθει ο ενδιαφερόμενος να φτιάχνει κοσμήματα από καλώδια, να πειραματιστεί με τους 3d printers, να δημιουργεί κατασκευές από καθημερινά υλικά όπως καλαμάκια, να μάθει τεχνικές με αργαλειό και origami, να παίξει το μοναδικό Lego Mindstorms που νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης με την πιο δυνατή σκέψη που μετακινεί τον κύβο και άλλα πολλά.

Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ making που θα μας γνωρίσει το αύριο με εφαρμογές του σήμερα | iefimerida.gr 2



Βρείτε τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο www.makerfaireathens.com
Athens Mini Maker Faire, 1 & 2 Οκτωβρίου 2016,

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 10.00- 20.00
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt
Μείνετε συντονισμένοι στα social media του Athens Mini Maker Faire για να μην χάνετε στιγμή από τις εξελίξεις και το backstage.

www.facebook.com/makerfaireathens/
www.twitter.com/MakerFaireATH
www.instagram.com/makerfaireathens/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ