Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μωρό από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana μεγάλωσε και φωτογραφήθηκε, 25 χρόνια μετά, μέσα σε πισίνα από τον Βρετανό φωτογράφο Τζον Τσαπλ για να τιμήσει την 25ετή επέτειο από την κυκλοφορία του.

Ο Σπένσερ Έλντεν έβαλε το μαγιό του, έπεσε στο νερό και άπλωσε τα χέρια του σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τον τρόπο που κολυμπούσε όταν ήταν μωρό. Ο ίδιος είχε αρχικά προτείνει στον Τσαπλ να φωτογραφηθεί γυμνός, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε γιατί ο φωτογράφος φοβήθηκε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν «περίεργο».

Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Η επέτειος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι περίεργο ότι το έκανα αυτό για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και έγινε μια φωτογραφία σύμβολο», δήλωσε.

Ο Έλντεν βρέθηκε στο εξώφυλλο των Nirvana όταν ο φωτογράφος Κιρκ Γουέντλ ρώτησε τους γονείς του εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό για το εξώφυλλο δίσκου μιας άγνωστης μπάντας. Εκείνοι συμφώνησαν και έλαβαν περίπου 200 δολάρια.

Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

O δίσκος Nevermind έδωσε στους Nirvana αναγνώριση ενώ αναγνωρίστηκε η μουσική grunge σε όλο τον κόσμο, ειδικά χάρη στα κομμάτια «Smells like teen spirit» ή «Come as you are». Ο ίδιος ο Kurt Cobain είχε την ιδέα με το μωρό στην πισίνα και ο φωτογράφος Kirk Weddle την υλοποίησε στο Rose Bowl Aquatic Center της Πασαντίνα των ΗΠΑ.

Ακούστε το Smells Like teen Spirit:

Εκείνη την εποχή, ο πατέρας του Spencer ήταν καλεσμένος από έναν φίλο του σε μια φωτογράφιση. Ο φίλος του του προτείνει «Σου λέει να κερδίσεις 200 δολάρια και να πετάξεις το μωρό στην πισίνα;»
Τρεις μήνες αργότερα, η φωτογραφία γίνεται επίσημα το εξώφυλλο του δίσκου Nevermind και ο Spencer Elden, το γυμνό μωρό που προσπαθεί να πιάσει ένα δολάριο πιασμένο σε πετονιά, έγινε το πιο διάσημο μωρό του ροκ.

Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ο Spencer ξαναφωτογραφήθηκε για τον δίσκο, το 2008, όταν του το πρότεινε το περιοδικό Rolling Stone, με το μαγιό του και πάλι. Ο Spencer Elden αποκαλεί χαριτολογώντας τον εαυτό του Nirvana baby.

Ο Spencer σπούδασε και είναι σήμερα ζωγράφος, ενώ το 2005 συμμετείχε σε ένα DVD με τίλτο "Classic Albums" στο οποίο διηγήθηκε την ιστορία του.

Το μωρό των Nirvana στην ίδια πισίνα, 25 χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μωρό. Nirvana
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ