Με νόμο οι καλλιτέχνες στο Χόλιγουντ μπορούν να κρύβουν την ηλικία τους - iefimerida.gr

Με νόμο οι καλλιτέχνες στο Χόλιγουντ μπορούν να κρύβουν την ηλικία τους

φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν υπέγραψε νόμο που προβλέπει ότι θα αφαιρείται από τις βάσεις δεδομένων για τους εργαζόμενους στον χώρο του θεάματος, όπως η Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών (Internet Movie Database - IMDb) η ηλικία του καλλιτέχνη, αν ο ίδιος το ζητήσει.

Το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας, Ίαν Καλντερόν έγινε νόμος το Σάββατο από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

«Οι συνδρομητές πρέπει να έχουν τον έλεγχο για το αν θα δημοσιεύεται η ηλικία ή η ημερομηνία γέννησής τους στα συνδρομητικά site που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς», ανέφερε ο Καλντερόν τον περασμένο Ιούνιο, όταν το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
«Το σχέδιο νόμου παρέχει απαραίτητη διευκρίνιση που θα βοηθήσει στην αποτροπή διακρίσεων με βάση την ηλικία σε βάρος ατόμων που αναζητούν εργασία στη βιομηχανία του θεάματος», πρόσθεσε.

Το Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου και Καλλιτεχνών της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου SAG-AFTRA άσκησε πιέσεις για την έγκριση του νομοσχεδίου και η πρόεδρός του Γκαμπριέλ Καρτέρις ζήτησε από τα μέλη του να επικοινωνήσουν την περασμένη εβδομάδα με τον Μπράουν.

«Οι διακρίσεις λόγω ηλικίας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στον κλάδο μας, και πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε σε δημοσίευσή της στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Variety.com.
«Το Σωματείο SAG-AFTRA εργάστηκε σκληρά για πολλά χρόνια για να σταματήσει τη ζημία που προκαλείται στην καριέρα μελών του από τη δημοσίευση των ημερομηνιών γέννησης των ερμηνευτών σε ιστοσελίδες online όπως το IMDb. Είμαστε τώρα στο τελικό στάδιο της διασφάλισης θέσπισης ενός νόμου στην Καλιφόρνια, που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω ηλικίας δίνοντας στους εγγεγραμμένους το δικαίωμα να ζητήσουν αφαίρεση της ημερομηνίας γέννησής τους, όταν περιλαμβάνεται στις ιστοσελίδες», σημείωσε.

Οι πολέμιοι του νόμου υποστήριξαν ότι η αφαίρεση των πραγματικών πληροφοριών για την ηλικία των καλλιτεχνών από ιστοσελίδες συνιστά καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου.
Μέλη του SAG-AFTRA είναι περίπου 165.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία του θεάματος ηθοποιοί, παρουσιαστές, χορευτές, Djs και άλλοι καλλιτέχνες.

Η πρόεδρος του Σωματείου μετά την υιοθέτηση του νόμου ευχαρίστησε τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, τον εισηγητή τού νομοσχεδίου και άλλους αξιωματούχους, καθώς και τα χιλιάδες μέλη του SAG-AFTRA που έστειλαν επιστολές, φαξ και email για να διασφαλίσουν την έγκρισή του. «Όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι οι καλλιτέχνες αξίζουν μία δίκαιη ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και ο νόμος αυτός θα τους βοηθήσει σε αυτό», τόνισε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλιφόρνια νόμος ηλικία καλλιτέχνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ