Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] - iefimerida.gr

Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα γαλανά νερά του Πόρου φαίνεται πως έχει αγαπήσει το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, που επισκέπτεται για τρίτη φορά το νησί του Αργοσαρωνικού.

Μάλιστα, τις προηγούμενες φορές που είχε προσεγγίσει το νησί του Πόρου, το ιστιοφόρο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε μακρινή απόσταση και έτσι επισκέπτες, κάτοικοι του νησιού και φίλοι της φωτογραφίας, δυσκολεύτηκαν να αποθανατίσουν το εντυπωσιακό σκαρί με τα τα πέντε εμβληματικά κατάρτια.

Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, αυτή τη φορά το πανέμορφο ιστιοφόρο πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το λιμάνι του Πόρου, αγκυροβολώντας απέναντι από την ιστορική βίλα «Γαλήνη».

Πολλοί είναι εκείνοι που μίλησαν για πραγματικό στολίδι στο φιλόξενο λιμάνι του Πόρου.

Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το ιστιοφόρο έχει μήκος 120 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 220 άτομα, ενώ τα πανιά του έχουν συνολικό εμβαδόν 5.202 τετραγωνικών μέτρων. Το «Royal Clipper» διαθέτει, επίσης 5 κατάρτια, 42 πανιά και το σχέδιό του βασίζεται στο θρυλικό «Windjammer», που κατασκευάστηκε το 1902. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2000 από το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Πολωνίας, το Gdansk.

Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου έχει ως αφετηρία τη Ρώμη και ενδιάμεσους σταθμούς το Σορέντο, τη Μεσίνα, το Κατάκολο, τη Μονεμβασιά, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Μύρινα, το Μπουργκάς, τη Βάρνα, το Ντεσεμπάρ, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τον Πόρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί ως κρουαζιερόπλοιο στην Μεσόγειο, ενώ τον χειμώνα «μετακομίζει» στην Καραϊβική.

Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Από την Καραϊβική... στον Πόρο -Το ιστιοφόρο με τα πέντε κατάρτια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή: saronicmagazine

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιστιοφόρο Πόρος φωτογραφίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ