Η νέα περιπέτεια του Χάρι Χόλε -Η επιστροφή του βασιλιά της αστυνομικής λογοτεχνίας - iefimerida.gr

Η νέα περιπέτεια του Χάρι Χόλε -Η επιστροφή του βασιλιά της αστυνομικής λογοτεχνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο χρόνια μετά την τελευταία του υπόθεση, ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε επιστρέφει για να κυνηγήσει έναν αδίστακτο σίριαλ κίλερ που «διασκεδάζει» σκορπίζοντας το θάνατο στους ανυποψίαστους χρήστες ενός κοινωνικού δικτύου.

«Η Δίψα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Μάρτιο 2107, σχεδόν ταυτόχρονα με τη νορβηγική έκδοση.

Στην περσινή επίσκεψή του στη χώρα μας ο Τζο Νέσμπο είχε παραδεχτεί ότι το μέλλον του αγαπημένου του ήρωα διαγράφεται ζοφερό, οπότε μάλλον δεν θα απογοητεύσει τους φανατικούς αναγνώστες του που περιμένουν, εδώ και δύο χρόνια, τη νέα περιπέτεια του Χάρι Χόλε, του πιο αντισυμβατικού ντετέκτιβ που γνώρισε ποτέ η νορβηγική αστυνομία.

Ο ίδιος ο Τζο Νέσμπο σημειώνει για τον «σταρ» Χόλε: «Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι, οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’ αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».

Η «Δίψα» είναι η ενδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε και αποτελεί συνέχεια της «Αστυνομίας» που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2014. Στην «Αστυνομία» ο βετεράνος επιθεωρητής, που έχει εμπλακεί σε όλες τις σημαντικές έρευνες εγκλημάτων των τελευταίων χρόνων στο Όσλο, επιστρέφει στην υπηρεσία και προσπαθεί να σώσει τους συναδέρφους του από έναν δολοφόνο που τριγυρνά στους δρόμους της πόλης και σκοτώνει αστυνομικούς. «Η Δίψα» ξεκινάει με την επανένταξη του Χόλε στις δυνάμεις της αστυνομίας, με αφορμή μια ακόμη υπόθεση που συγκλονίζει την νορβηγική κοινωνία. Ένας παρανοϊκός κυκλοφορεί και σκοτώνει διάφορους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Για να πιάσει τον δολοφόνο ο Χάρι θα χρειαστεί να ταξιδέψει πίσω στο παρελθόν, σε μια υπόθεση που μάλλον θα προτιμούσε να μείνει θαμμένη για πάντα.

Σημειώνουμε ότι το νέο μυθιστόρημα του Τζο Νέσμπο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ημέρα των γενεθλίων του Τζο Νέσμπο.

Οι κινηματογραφόφιλοι θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι το φθινόπωρο του 2017 οπότε και θα βγει στις αίθουσες «Ο χιονάνθρωπος» με τον Michael Fassbender στον ρόλο του διάσημου νορβηγού αστυνομικού.


Οι περιπέτειες του Χάρι Χόλε
Οι δέκα περιπέτειες του Χάρι Χόλε διαβάζονται με τη σειρά καθώς ο ήρωας εξελίσσεται από το ένα βιβλίο στο άλλο, ενώ διάφορα πρόσωπα εμφανίζονται και επανεμφανίζονται, παίζοντας άλλοτε σημαντικό άλλοτε λιγότερο σημαντικό ρόλο.

Τα δέκα βιβλία με τις περιπέτειες του μοναχικού και ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ είναι τα ακόλουθα:
1. Η νυχτερίδα
2. Οι κατσαρίδες
3. Ο κοκκινολαίμης
4. Νέμεσις
5. Το αστέρι του διαβόλου
6. Ο λυτρωτής
7. Ο χιονάνθρωπος
8. Η λεοπάρδαλη
9. Ο φαντομάς
10. Αστυνομία

Όλα τα βιβλία του Τζο Νέσμπο κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ