Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει κρατικά ομόλογα επ' άπειρον - iefimerida.gr

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει κρατικά ομόλογα επ' άπειρον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα παραμείνει μια «μεμονωμένη περίπτωση» σύμφωνα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, που τονίζει πως «η αγορά κρατικών ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών από την ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον».

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκρινε θετικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και εκτίμησε πως μπορούν να καταστήσουν ισχυρότερα τα δημοσιονομικά της Ευρωζώνης. Προειδοποίησε ωστόσο ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών χρειάζεται να υπάρξουν διαβεβαιώσεις προς τους επενδυτές ότι θα εξυπηρετείται πάντα και εγκαίρως το κρατικό χρέος.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμη την άμεση ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (EFSF), που όπως επεσήμανε πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, ο Ντράγκι εκτίμησε επίσης ότι θα διατηρηθεί η διαφορά στα spreads μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και υπενθύμισε τις ευθύνες των κυβερνήσεων, τονίζοντας πως μόνο με την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ μπορεί να επιτευχθεί η σταθερή ανάπτυξη.

«Δεν υπάρχει άλλος (εξωτερικός) σωτήρας για μία χώρα που δεν θέλει να σώσει τον ευατό της», είπε. «Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρώτη απάντηση θα πρέπει να έρθει από τις χώρες (τις κυβερνήσεις)», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ