Viohalco: Διασυνοριακή συγχώνευση των Σωληνουργεία Κορίνθου - Ελληνικά Καλώδια με την Cenergy - iefimerida.gr

Viohalco: Διασυνοριακή συγχώνευση των Σωληνουργεία Κορίνθου - Ελληνικά Καλώδια με την Cenergy

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη διασυνοριακή συγχώνευση των Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. και Ελληνικά Καλώδια ΕΛΚΑ Α.Ε. με την Cenergy Holdings αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των τριών εμπλεκόμενων εταιρειών.

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί μέσω της απορρόφησης των δύο πρώτων από την τρίτη. Σημειώνεται ότι και οι τρεις αποτελούν θυγατρικές του Ομίλου Viohalco S.A. Συγκεκριμένα, τα τρία διοικητικά συμβούλια αποφάσισαν τα εξής:

  • την έναρξη της διαδικασίας για τη Διασυνοριακή Συγχώνευση με απορρόφηση των Απορροφωμένων Εταιριών από τη Cenergy Holdings,
  • τον ορισμό της 31ης Ιουλίου 2016 ως ημερομηνίας Ισολογισμού Μετασχηματισμού,
  • τη σύνταξη και την ολοκλήρωση του Κοινού Σχεδίου Διασυνοριακής Συγχώνευσης και των σχετικών εκθέσεων των Διοικητικών Συμβουλίων επί της Διασυνοριακής Συγχώνευσης,
  • τον καθορισμό των προτεινόμενων σχέσεων ανταλλαγής μετοχών των Απορροφωμένων Εταιριών,
  • την αποδοχή και την έγκριση των εξής προπαρασκευαστικών ενεργειών: α) του διορισμού της RSM Greece Ανώνυμη Εταιρία ως οικονομικού συμβούλου για την αποτίμηση της αξίας των Συγχωνευομένων Εταιριών, και β) του διορισμού της ελεγκτικής εταιρίας «Mazars Advisory Services», ως κοινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα υπευθύνου για τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 772/9 παρ. 1 του βελγικού Κώδικα Εταιριών και του άρθρου 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009, και
  • τη διενέργεια όλων των κατά τον νόμο απαιτουμένων σχετικών ενεργειών και γνωστοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η Διασυνοριακή Συγχώνευση θα επιτρέψει στην εταιρεία και την «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ Εταιρία Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρία» να αποκτήσουν συνενούμενες διεθνές χρηματοοικονομικό διαμέτρημα και επιχειρηματική εμβέλεια, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλή εγγύηση και αξιόπιστη αναφορά στις υποκείμενες βιομηχανικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δυσχερώς προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.

Ως εισηγμένη εταιρία στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα η απορροφώσα εταιρεία θα προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό κλάδο υπό συνθήκες αυξημένης ορατότητας και διαφάνειας. Η δυνατότητα ευχερέστερης πρόσβασή στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές θα συντελέσει στην εδραίωση των επιτευγμάτων των υποκειμένων ελληνικών βιομηχανικών εταιριών και στη διασφάλιση μακράς διαρκείας απασχόλησης για το υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό τους. Θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών μονάδων τους και στην επιβεβαίωση των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Viochalco συγχώνευση θυγατρικές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ