Πέθανε ο «Βασιλιάς» του γκολφ Αρνολντ Πάλμερ - Ο άνθρωπος που άλλαξε το άθλημα - iefimerida.gr

Πέθανε ο «Βασιλιάς» του γκολφ Αρνολντ Πάλμερ - Ο άνθρωπος που άλλαξε το άθλημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος του γκολφ θρηνεί από τα ξημερώματα την απώλεια του Αρνολντ Πάλμερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Πάλμερ, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παίκτης γκολφ στην ιστορία του αθλήματος αλλά και αυτός που άλλαξε την ιστορία του συγκεκριμένου σπορ, μετατρέποντάς το από μια «κοιμώμενη χώρα» σε πραγματική βιομηχανία χρήματος και θεάματος, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά καρδιακά προβλήματα, τα οποία δεν κατάφερε να νικήσει σε νοσοκομείο του Πίτσμπουργκ.

Ο 87χρονος Αμερικανός, κέρδισε στην καριέρα του κάθε πιθανό τίτλο σε οποιοδήποτε τουρνουά αγωνίστηκε και θεωρήθηκε ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αγαπηθεί το γκολφ εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Πάλμερ, τον οποίον αποκαλούσαν και «Βασιλιά», ξεχώρισε στις τρεις γεμάτες δεκαετίες που αγωνίστηκε για το στιλ του ενώ ήταν αυτός που έβαλε στο παιχνίδι νέες τακτικές.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet από τον Τάιγκερ Γουντς, τον άνθρωπο που ουσιαστικά ανέλαβε τα ηνία στο γκολφ. «Είναι δύσκολο να φανταστούμε το γκολφ χωρίς εσένα ή κάποιον πιο σημαντικό από τον Βασιλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουντς.

Πέθανε ο «Βασιλιάς» του γκολφ Αρνολντ Πάλμερ - Ο άνθρωπος που άλλαξε το άθλημα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ