Θλιβερό ρεκόρ στο κούρεμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Θλιβερό ρεκόρ στο κούρεμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλιβερό ρεκόρ στη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 19,5% καταγράφει η Ελλάδα την τελευταία 8ετία (2008-2016), τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιβλήθηκε μνημόνιο αρχίζουν να καταγράφονται αυξήσεις.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε σε συνέδριο η καθηγήτρια Οικονομικών και διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη: η Ισπανία, για παράδειγμα, μετρά αύξηση 1,3% στον κατώτατο μισθό, η Ιρλανδία 5,2% και η Πορτογαλία 14,9% την περίοδο 2008-2016, ενώ η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που καταγράφει σταθερά μείωση του κατώτατου μισθού όχι μόνο σε ονομαστικούς αλλά και σε πραγματικούς όρους.

Ταυτόχρονα στη χώρα μας, σύμφωνα με το Έθνος ο μέσος μισθός την περίοδο 2009-20014 μειώθηκε κατά 28%. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σε αυτό το περιβάλλον εντείνεται η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία. Αρκεί, για παράδειγμα, να αναφερθεί πως το 29% του πληθυσμού που το 2008 ανήκε στις μεσαίες και ανώτερες τάξεις, πέντε χρόνια μετά είχε εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας εκείνου του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατώτατος μισθός κούρεμα μειώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ