Γαλλικό μουσείο αγόρασε με 820 000 ευρώ χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ - iefimerida.gr

Γαλλικό μουσείο αγόρασε με 820 000 ευρώ χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Επιστολών και Χειρογράφων του Παρισιού (Musee des Lettres et Manuscrits) κατάφερε να πλειοδοτήσει έναντι του Μουσείου Μπροντέ (βρίσκεται στο πατρικό της διάσημης συγγραφέως και της αδελφής της Έμιλι, στην Αγγλία) και να αποκτήσει το πολυπόθητο σπάνιο ανέκδοτο χειρόγραφο της Σαρλότ Μπροντέ.

Πρόκειται για ένα χειρόγραφο της Σαρλότ που χρονολογείται το 1830, το οποίο η διάσημη συγγραφέας έγραψε για το δεύτερο τεύχος του Young Men's Magazine όταν ήταν σε ηλικία μόλις 14 χρόνων και η τιμή εκκίνησης του εγγράφου είχε οριστεί στα 350 000 ευρώ όμως η τελική τιμή πώλησης ξεπέρασε τα 820 000 ευρώ.

H Σαρλότ έγραψε συνολικά έξι χειρόγραφα για έξι τεύχη του περιοδικού Young Men's Magazine εκ των οποίων τα τέσσερα έχει αγοράσει το μουσείο Bronte Parsonage της Αγγλίας, ενώ το έκτο κείμενο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Το χειρόγραφο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό καθώς βοηθά στην σπουδή της λογοτεχνικής εξέλιξης της συγγραφέως από την εφηβεία μέχρι την ενηλικίωση.

Το Μουσείο Επιστολών και Χειρογράφων του Παρισιού ανακοίνωσε πως θα εκθέσει το νέο του απόκτημα μέσα στον Ιανουάριο του 2012

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ