Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία ενδέχεται να είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου στη Συρία - iefimerida.gr

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία ενδέχεται να είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία μπορεί να είναι ένοχη για εγκλήματα πολέμου, αν βομβάρδισε εσκεμμένα πολίτες στη Συρία, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Το καθεστώς του Πούτιν δεν χειρίζεται απλά το ''περίστροφο'' Ασαντ, κάποιες περιπτώσεις πυροβολεί με το ''περίστροφο''», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο BBC, προσθέτοντας ότι η Δύση αποδείχθηκε ανίκανη, ενώπιον της ρωσικής επιθετικότητας στη Συρία και ότι δεν έχει βιώσιμη στρατιωτική στρατηγική.

Πρόκειται για μία σπάνια παραδοχή ότι η Δύση δεν έχει ένα αποτελεσματικό πλάνο για να περιορίσει είτε τη Ρωσία, είτε τον Ασαντ, στη Συρία, σχολιάζει ο Guardian.

«Η Ρωσία είναι ένοχη γιατί παρέτεινε και έκανε πιο φρικτό τον πόλεμο. Και όταν πρόκειται για βομβαρδισμό πολιτών, ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε αν αυτό έγινε γνωρίζοντας ότι πρόκειται για απόλυτα αθώους στόχους πολιτών. Τότε είναι έγκλημα πολέμου», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόρις Τζονσον ΡΩΣΙΑ έγκλημα πολέμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ