Σκέψεις της ΕΕ για υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού - iefimerida.gr

Σκέψεις της ΕΕ για υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντατικοποιούνται οι συζητήσεις μεταξύ των μελών της ΕΕ, για την υιοθέτηση κοινού κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τη Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο, αλλά πλέον το θέμα φαίνεται να απασχολεί και άλλες χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εuractiv. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν και αντιρρήσεις στις Βρυξέλλες, για τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων.

«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών», δήλωσε στέλεχος του ΕΛΚ, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί δήλωσε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα 6 χώρες- οι Ιταλία Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία- δεν έχουν θεσπίσει ένα βασικό μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας το 2016 ήταν στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο ανήλθε στα 1.923 ευρώ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕ κατώτατος μισθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ