Συρία: ΗΠΑ και ΕΕ «ρίχνουν» στη Ρωσία το βάρος της εκεχειρίας - iefimerida.gr

Συρία: ΗΠΑ και ΕΕ «ρίχνουν» στη Ρωσία το βάρος της εκεχειρίας

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STRINGER
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη Ρωσία εξαρτάται η εκεχειρία στη Συρία διατείνονται ΗΠΑ, ΕΕ και υπουργοί ευρωπαικών κρατών σε κοινού τους ανακοίνωση.

«Εναπόκειται στη Ρωσία να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη και ότι είναι ικανή να λάβει έκτακτα μέτρα για να σώσει τις διπλωματικές προσπάθειες» με σκοπό να αποκατασταθεί μια εκεχειρία στη Συρία, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τους ΥΠΕΞ τεσσάρων κρατών μελών της ΕΕ—της

Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας—της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και τις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει, ώστε να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι, όπως ανέφεραν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση, που ζήτησαν κατεπειγόντως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), κατά τις ίδιες πηγές.

Το Σάββατο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε «συγκλονισμένος» εξαιτίας της «τρομακτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Χαλέπι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλέπι Συρία ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ