Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών - iefimerida.gr

Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

ταινίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταινίες δράσης, κωμωδίες, και οικογενειακές ιστορίες περιλαμβάνει η λίστα του περιοδικού Forbes για τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών. Στη λίστα βρίσκονται αναμενόμενες ταινίες, αλλά και εκπλήξεις, με μεγαλύτερη ίσως αυτή που βρίσκεται στην κορυφή.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

1. «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard)
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο συντάκτης του άρθρου επέλεξε την συγκεκριμένη ταινία ως την καλύτερη χριστουγεννιάτικη, επειδή συνδυάζει στοιχεία από πολλές κλασσικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

2. «Βραζιλία» (Brazil)
Η ταινία φαντασίας του 1985 μπήκε στη λίστα επειδή η υπόθεση διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων και είναι μια ωδή στη δύναμη της φαντασίας για την καταπολέμηση της καταπίεσης και της απελπισίας.

3. «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» (The Nightmare Before Christmas)
Η αγαπημένη ταινία από τον ιδιοφυή σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον είναι η απόλυτη ταινία κινουμένων σχεδίων για τα Χριστούγεννα, καθώς συνδυάζει τέλεια τα γραφικά, τη μουσική και την αφήγηση.

4. «Από πού πάνε για Χόλιγουντ, παρακαλώ;» (1941)
Αυτή την ταινία του Στίβεν Σπίλμεργκ, η οποία είναι κλασσικό παράδειγμα άσχετης ελληνικής μετάφρασης του original τίτλου, δεν έχει και πολύ χριστουγεννιάτικο θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με το συντάκτη του Forbes, είναι πολύ καλή κωμωδία για να την παρακολουθήσεις με όλη σου την οικογένεια, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

5. «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (A Christmas Story)
Η κωμωδία θεωρήθηκε κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία από την πρώτη χρονιά που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

6. «Ένας Άγγελος στη Γη» (The Bishop's Wife)
Άλλη μια κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία του παλιού, καλού Χόλιγουντ. Κυκλοφόρησε το 1947 και έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιας ταινίας στο πνεύμα των εορτών, ενώ ήταν και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

7. «Το Ξωτικό των Χριστουγέννων» (Elf)
Ξωτικά, παιχνίδια, Άγιος Βασίλης και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ό,τι πρέπει για να μπεις σε χριστουγεννιάτικο κλίμα.

8. «Γκρέμλινς» (Gremlins)
Χριστούγεννα χωρίς τα σκανδαλιάρικα Γκρέμλινς δεν νοούνται. Η συγκεκριμένη ταινία έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών, και παρά το γεγονός ότι τα Γκρέμλινς δεν είναι και πολύ αξιαγάπητα πλάσματα, προκαλούν το σαματά που χρειάζονται τα Χριστούγεννα.

9. «Θαύμα Στο Μανχάταν» (Miracle On 34th Street)
Μια ταινία του 1947 για όσους δεν πιστεύουν στον Άη Βασίλη.

10. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (A Christmas Carol)
H ταινία του 1951 είναι βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς, με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ. Μια από τις καλύτερες ταινίες όχι μόνο των Χριστουγέννων, αλλά όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ