Κατρούγκαλος για τις συντάξεις: Αυτά τα χρήματα έχουμε, αυτά δίνουμε - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος για τις συντάξεις: Αυτά τα χρήματα έχουμε, αυτά δίνουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάθε οριζόντια μείωση είναι αντισυνταγματική… εμείς δεν κάναμε οριζόντιες» επέμεινε την Παρασκευή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και έκανε λόγο για ισονομία στις συντάξεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αυτά τα χρήματα έχουμε, αυτά μπορούμε να δώσουμε.»

«Κάθε οριζόντια μείωση είναι αντισυνταγματική. Όταν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές, κάναμε έναν νέο τρόπο υπολογισμού σύνταξης, που βασίζεται στην βασική αρχή της ισονομίας. Αυτά τα χρήματα έχουμε, αυτά μπορούμε να δώσουμε, δεν πρέπει να έχουμε διαφορετικών κατηγοριών συνταξιούχους», υπογράμμισε, σύμφωνα με το antenna.gr, ο Υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ακόμη «δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις με άθροισμα 1.300 ευρώ και κάτω, και σε όσους έχει γίνει μείωση θα διορθωθεί» «Αυτά τα χρήματα έχουμε αυτά δίνουμε σήμερα στους συνταξιούχους» παραδέχθηκε ο υπουργός.

Όπως προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος «ο επανϋπολογισμός των συντάξεων γίνεται με βάση τον συντάξιμο μισθό και όχι το ποσό της σύνταξης», σημειώνοντας ότι «μειώσεις θα υποστεί συνολικά περίπου 1 στους 4 που παίρνουν επικουρική και 1 στους 10 από το σύνολο των συνταξιούχων».

Καταληστεύτηκαν, πρόσθεσε τα αποθεματικά των ταμείων από τους προηγούμενους, χρήματα σήμερα δεν υπάρχουν. «Η κυβέρνηση θέλει ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη» παρατήρησε.

«Στη θέση του ΕΚΑΣ βάλαμε την εθνική σύνταξη, όλοι στο μέλλον θα ξεκινούν από την εθνική σύνταξη» σχολίασε δε ο υπουργός. Επίσης, επέμεινε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα των αναπήρων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι σήμερα επικρατεί εργασιακή ζούγκλα, με την αγορά εργασίας απορυθμισμένη. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

«Αν έχω πει τίποτα διαφορετικό από αυτά που έγραψα να μου τρίψετε το βιβλίο μου στη μούρη (…) Eγώ αριστερός ήμουν, και αριστερός έμεινα» δήλωσε δε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατρουγκαλος συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ