Βόλτα στην Αθήνα με τον Γιάννη Ξανθούλη - iefimerida.gr

Βόλτα στην Αθήνα με τον Γιάννη Ξανθούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture διοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά τους Λογοτεχνικούς Περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας. Ένα Σάββατο κάθε μήνα οι αναγνώστες βλέπουν την Αθήνα μέσα από τα μάτια γνωστών ποιητών και συγγραφέων, ακολουθώντας τις διαφορετικές διαδρομές που συνδέονται με τη ζωή και το έργο τους. Ο πρώτος περίπατος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και θα είναι αφιερωμένος στον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη που κέρδισε το Βραβείο Βιβλίου Public 2016 για το μυθιστόρημά του «Την Κυριακή έχουμε γάμο».

Ο λογοτεχνικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από το περίφημο νεοκλασικό κτήριο στη γωνία Ασκληπιού και Δερβενίων, πηγή έμπνευσης του Γιάννη Ξανθούλη για το μυθιστόρημα «Ο θείος Τάκης». Στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την οδό Φειδίου, στα γραφεία της εφημερίδας « Απογευματινή» που ήταν ο πρώτος σταθμός στη δημοσιογραφική πορεία του συγγραφέα.

Η τρίτη στάση θα γίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ένα θέατρο που ο Γιάννης Ξανθούλης αγαπάει πολύ, καθώς, όπως λέει, αποτελούσε μέρος της μαγείας της πόλης όταν ήρθε στην Αθήνα από την πατρίδα του την Αλεξανδρούπολη.

Επόμενη στάση της διαδρομής θα είναι η οδός Βουκουρεστίου και το Θέατρο Αθηνών. Εκεί το 1961 ο συγγραφέας παρακολούθησε το περίφημο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο με το θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη, μια παράσταση που έγραψε ιστορία στη θεατρική σκηνή της Αθήνας. ««Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό, είναι οι άνθρωποι. Εσείς… Κι εγώ». Ο συγγραφέας έχει παραδεχτεί ότι αυτή η παράσταση ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί και ο ίδιος με το θέατρο. Στα χρόνια που ακολούθησαν το Θέατρο Αθηνών φιλοξένησε πολλές φορές έργα του Γιάννη Ξανθούλη.

Ο λογοτεχνικός περίπατος θα ολοκληρωθεί στο Public Συντάγματος, όπου οι αναγνώστες θα έχουν τη ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα για τη ζωή και το έργο του.

Υπενθυμίζουμε ότι σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε νέα έκδοση ένα από τα πιο επιτυχημένα μυθιστορήματα του συγγραφέα. «Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας» πρωτοκυκλοφόρησε το 1989 και διαβάζεται ακόμη με αμείωτο ενδιαφέρον –η καλή λογοτεχνία δεν έχει ημερομηνία λήξης.

INFO
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 10:30
Έναρξη της διαδρομής: Ασκληπιού & Δερβενίων
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ