Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ]

Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα ταινίες για όλα τα γούστα βγαίνουν αυτή την εβδομάδα.

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον πυροβολεί ασταμάτητα στους «7 Υπέροχους», ενώ τα «Σκυλιά του Πολέμου» μας πάνε μέχρι το εμπόριο όπλων του Αφγανιστάν.
Ο φόβος κυριαρχεί στο «Blair Witch» και η αγάπη στο υπέροχο animation «Κούμπο». Ο Πελέ ντριπλάρει τον Πίρς Μπρόσναν αλλά δεν μπορεί να πλησιάσει την ομορφιά της Λόρι Άντερσον στην «Καρδιά του Σκύλου». Πανδαισία!

Σκυλιά του Πολέμου Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

War Dogs
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Άνα Ντε Άρµας, Σον Τουμπ, Πάτρικ Στ. Εσπρίτ.

Τι Συμβαίνει:
Η ιστορία των φτωχών νέων που «πιάνουν την καλή» είναι πάντα μια ιστορία που προκαλεί το ενδιαφέρον στο κοινό καθώς δίνει την ευκαιρία στον καθένα να φανταστεί πως μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει τη μοίρα του.
Eίναι μια ιστορία που φοριέται πολύ τελευταία στο Χόλιγουντ. (The Wolf of Wall Street).
Εδώ η πετυχημένη συνταγή ακολουθείται μια χαρά, αλλά κάπως πιο προσποιητά και πιο χοντροκομμένα πετυχαίνοντας παράλληλα να δείξει και το επιχειρηματικό σύμπαν μέσα στο οποίο κινούνται πλέον οι πόλεμοι.
Η ταινία ξεκινά με φριζαρισμένη την εικόνα ενός στρατιώτη στο Αφγανιστάν. Ξαφνικά διάφορα βελάκια πάνω στην εξάρτηση καταγράφουν πόσο κοστίζουν τα εργαλεία και τα όπλα ενός
Αμερικανού στρατιώτη.
Όταν γίνεται η πρόσθεση μαθαίνουμε πως κάθε πεζικάριος κουβαλάει εξοπλισμό 17.000 ευρώ. Τα εξοπλιστικά ποσά είναι ιλιγγιώδη και η βιομηχανία υποστήριξης του πολέμου τεράστια. Αρκεί κάποιος να γλείψει λίγο από την τούρτα για να γίνει πάμπλουτος. Έτσι όταν τα εξοπλιστικά συμβόλαια διαχύθηκαν σε ανοιχτούς διαγωνισμούς και όχι στα κλειστά κλάμπ της ευνοικορατίας, ξεκίνησε το μεγάλο πάρτι. Άγνωστοι και απίθανοι τύποι που παρίσταναν τους εμπόρους όπλων έκαναν χρυσές μπίζνες.
Ο Εφραίμ (Τζόνα Χιλ) και ο Ντέιβιντ (Μάιλς Τέλερ) είναι δύο εικοσάχρονοι οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του Πόλεµου στο Ιράκ, και αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν την κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να ‘κλείνουν’ συμβόλαια του Αμερικανικού στρατού.
Παρά το ταπεινό ξεκίνημά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήματα και να ζήσουν τη μεγάλη ζωή.
Όμως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήματα του Αφγανικού στρατού – µια συµφωνία που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς και μοχθηρούς ανθρώπους που θα τους χρησιμοποιήσουν αδίστακτα στον πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα στους εμπόρους όπλων.
O σκηνοθέτης (με συμμετοχή στο σενάριο) αδυνατεί να δώσει κάποιο βάθος στους χαρακτήρες κι έτσι μένει στεγνά στην πλοκή και στα γεγονότα χωρίς ποτέ να αποφασίσει αν θα το κάνει με χιούμορ ή δραματικά.
Η επίκαιρη ταινία κυλάει εκβιαστικά γρήγορα, χωρίς πρόβλημα αλλά και χωρίς τον οποιοδήποτε προβληματισμό. Μια ταινία ύμνος για τις ΗΠΑ, the Land of Opportunity.

Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι Γουέστερν, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

The Magnificent 7
Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκούα
Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ, Ιθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Μπουν Χουν Λι, Μανουελ Ρούφο.

Τι Συμβαίνει:
Στηριγμένο στην ιστορία της ταινίας του Ακίρα Κουροσάβα «Οι Επτά Σαμουράι» είναι ένα σύγχρονο γουέστερν με καταπληκτικό καστ που καταφέρνει μεν να σε κρατήσει, αλλά δύσκολα καταφέρνει να σε πείσει. Να σε πείσει πως είναι μια αληθινή επανέκδοση της ιστορίας και όχι μια επίπεδη προσαρμογή της. Τολμηρά λόγια για έναν δημιουργό όπως ο Φουκούα (Training Day) που με τον συνεργάτη του Νικ Πιτσολάτο έχει δώσει τη σειρά True Detective, που στον πρώτο κύκλο της καθήλωσε τη μισή Αμερική.
Στο φιλμ αυτό έχει την ευτυχία να συνεργάζεται με ένα επιτελείο ηθοποιών που δύσκολα μπορεί να συγκεντρώσει κανείς. Και οι επτά πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί αλλά ταυτόχρονα τόσο θαμπά περιγραμμένοι που σου δίνουν την εντύπωση πως δεν ξεπροβάλλουν από την ταινία, απλά κουβαλούν τους χαρακτήρες και τους υπηρετούν τυπικά. Απόψεις...
Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή.
Ένας παρανοϊκός καπιταλιστής ο Μπαρτόλομιου Μπογκ και τα τσιράκια του καταπιέζουν τους κατοίκους μιας πόλης, το Ρόουζ Κρηκ, όπου υπάρχει ένα χρυσοφόρο ορυχείο. Έχει αναγκάσει τους κατοίκους να δουλεύουν σα σκλάβοι. Αυτοί κάποια στιγμή θα ζητήσουν τη βοήθεια του Τσίλσομ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) ενός πιστολέρο και της συμμορίας του για να απαλλαγούν από το ζυγό. Ο Τσίλσομ θα φτάσει στο Ρόουζ Κρήκ και θα σκοτώσει μερικούς από τους τοποτηρητές κακοποιούς. Ο Μπογκ όμως θα αντιδράσει, θα έρθει στην πόλη με διακόσιους πιστολέρο και τότε θα αρχίσει ο αληθινός πόλεμος.
Το πιστολίδι είναι καταιγιστικό και βίαιο καλά κινηματογραφημένο, αλλά χωρίς άρωμα και ...σκόνη γουέστ.
Οι ίδιες λήψεις (πολυβόλο) από την «Άγρια Συμμορία» του Πέκινπα ακόμα και σήμερα πενήντα χρόνια μετά μοιάζουν με το παλιό καλό κρασί που σε τίποτα δεν συγκρίνεται με το καινούργιο. Όλ’ αυτά δε σημαίνουν πως ο Φουκούα έχει κάνει μια κακή δουλειά. Κάθε άλλο. Έχει δώσει μια νέα εκδοχή για το γουέστερν που όμως κατά τη γνώμη μου δεν είναι ενδιαφέρουσα και απέχει αρκετά από τις αντίστοιχες ταινίες της χρυσής εποχής. Αλλά αυτό πιθανώς να μη το γνωρίζουν οι καινούργιοι απλοί θεατές του Σαββατοκύριακου... Λίγο πολιτική, λίγη χριστιανική αλληγορία, λίγο χιούμορ αλλά καθόλου μποέμ ηρωισμός που με την μελαγχολία του δίνει γεύση στο κυρίως πιάτο.

Blair Witch Η Επιστροφή Τρόμου, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Σκηνοθεσία: Άνταμ Γούινγκαρντ
Παίζουν: Κόρμπι Ριντ, Γουές Ρόμπινσον, Βάλορι Κέρι

Τι Συμβαίνει:
Δεκαεπτά χρόνια μετά το αξεπέραστο horror «Blair Witch Project» έρχεται τo σίκουελ του, που γυρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα με τον τίτλο «The Woods», καθώς ελάχιστοι ακόμα και από την εταιρεία παραγωγής γνώριζαν ποια ακριβώς ταινία γυρίζουν!
Η ταινία αυτή ίσως να οφείλει τη επιτυχία της στον μύθο της πρώτης. Στο σήκουελ τα πράγματα είναι λίγο πιο προσγειωμένα καθώς λείπει εντελώς το ξάφνιασμα από την επιτυχημένη εκμετάλλευση του ερασιτεχνικού βίντεο που κατά κάποιο τρόπο μοιάζει να έχει εξαντληθεί σαν στιλ.
Απ’ την άλλη μεριά, αν είστε πάνω από 25 ετών θα χρειαστεί πολύ υπομονή για να αντέξετε να παρακολουθείτε ενενήντα λεπτά από “κουνημένα” πλάνα.
Υποτίθεται ότι η ταινία βασίζεται σε raw footage κι έτσι όλο το φιλμ είναι γυρισμένο σαν ένα ατελείωτο ερασιτεχνικό βίντεο.
Το μαρτύριο γίνεται πιο έντονο όταν από τη μια προσπαθείς να δεις την εικόνα που τρεμοπαίζει συνεχώς και ταυτόχρονα να διαβάσεις τους ακίνητους υπότιτλους της οθόνης, πράγμα που κατά πάσαν βεβαιότητα μπορεί να δυσκολέψει ακόμα και τον Batman.
Στην υπόθεση τώρα. Μία ομάδα φοιτητών επιχειρεί να διασχίσει το δάσος Black Hills του Maryland και να ξεδιαλύνει το μυστήριο που
καλύπτει την εξαφάνιση της αδερφής ενός μέλους την ομάδας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξαφάνιση συνδέεται με τον θρύλο της μάγισσας του Blair.
Αρχικά όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι, ειδικά όταν οι ντόπιοι προσφέρονται να τους καθοδηγήσουν στα σκοτεινά και άγνωστα μονοπάτια του δάσους. Καθώς όμως η νύχτα προχωράει η παρέα καταλαμβάνεται από μια μυστηριώδη και απειλητική παρουσία.
Σταδιακά όλοι συνειδητοποιούν ότι η θρύλος είναι αληθινός και περισσότερο μοχθηρός από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν. Ταινία χωρίς ιδιαίτερες μοχθηρές εκπλήξεις που στηρίζεται στον επιφανειακό τρόμο που παράγει η εικόνα και δεν προχωρά ούτε χιλιοστό πιο μέσα στο μυαλό σου.

Πελέ: Η Ιστορία ενός Θρύλου Βιογραφική, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Pele
Σκηνοθεσία: Τζεφ Ζίμπαλιστ, Μάικλ Ζίμπαλιστ
Παίζουν: Κέβιν Ντε Πάουλα, Βίνσεντ Ντονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντιέγκο Μπονέτα, Κολμ Μίνι, Κέβιν Ντε Πάουλα, Σέου Χόρχε.

Τι Συμβαίνει:
Μέχρι σήμερα παραμένει ένα σύμβολο στο χώρο του ποδοσφαίρου αν και πολλοί πιστεύουν πως ο θεός της Αργεντινής αν όχι ισάξιος είναι και καλύτερος. Όμως τον θρύλο δεν τον σχηματίζουν μόνο οι εμφανίσεις αλλά και ολόκληρη η συμπεριφορά ενός ειδώλου. Εκεί ο
Βραζιλιάνος άσσος της τρίπλας Πελέ υπερέχει συντριπτικά.
Οι σκηνοθέτες φροντίζουν να “περάσουν” και αυτή την πλευρά του παίκτη επιμένοντας σε ένα ντοκυμανταιρίστικο στιλ που δείχνει την ανθρώπινη πλευρά του παίκτη.
Πρόκειται για μια ταινία με καλή αφηγηματική δομή που επιμένει να ανασυνθέτει στεγνά τα πραγματικά γεγονότα από τη ζωή του μεγάλου ποδοσφαιριστή. Πιθανώς για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Μόνο που οι παλαιότεροι θα προτιμούσαν να έχουν στο μυαλό τους τις θαμπές φωτογραφίες του μύθου παρά τα πρόσωπα που προτείνονται στην ταινία.
Η αφήγηση ξεκινά από τότε που ο Πελέ γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο.
Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί.
Ο θεατής της ταινίας θα γνωρίσει από κοντά την ιστορία της απίστευτης ζωής του Πελέ, ενός ζωντανού θρύλου του ποδοσφαίρου, που ήρθε από το τίποτα για να αλλάξει τα πάντα.

Προσωπικά Μυστικά Θρίλερ, ΗΠΑ / 2016


Ι.Τ.
Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άνα Φριλ, Στέφανι Σκοτ, Μάικλ Νίκβιστ, Τζέιμς Φρέσβιλ

Τι Συμβαίνει:
Ο Μάικ τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα προηγμένης τεχνολογίας «έξυπνο» σπίτι και μία επιτυχημένη εταιρεία.
Όταν, όμως, χαλάσει η σχέση του με τον Εντ, τον σύμβουλο του για θέματα τεχνικής υποστήριξης, ο Μάικ θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο παιχνίδι, αφού ο Εντ θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και την ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με ένα μόνο κλικ, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει ένα νέο είδος εχθρού.
Ένα high tech θρίλερ που ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια του γελοίου με τις τραγελαφικές επινοήσεις του σεναρίου θυμίζει πάρα πολύ το «Ακρωτήρι του Φόβου» του Σκορτσέζε χωρίς βέβαια την εκπληκτική εμφάνιση του Ντε Νίρο.

Ο Κούμπο και οι 2 Χορδές Animation ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5


Κubo and the Two Strings
Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ

Τι Συμβαίνει:
Το στούντιο της Laika έχει ήδη γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του αμερικάνικου animation με ταινίες που δε φοβούνται να ρισκάρουν (Coraline, Paranorman, The Boxtrolls), πιάνοντας, με ευαισθησία και τόλμη, θέματα δύσκολα (αναπηρία, θάνατο), ενώ το χρονοβόρο, τεχνικά δύσκολο και πολυδάπανο stop motion animation που χρησιμοποιούν για τις αφηγήσεις τους, τούς έχουν ήδη καθιερώσει σε ένα υψηλότατο στάνταρ για τη συγκεκριμένη βιομηχανία.
Η καινούργια ταινία, σκηνοθετημένη από τον Τράβις Νάιτ, έχει ως ήρωά της ένα έξυπνο και καλόκαρδο αγόρι, τον Κούμπο, που περνά μια ήσυχη κι ασφαλή ζωή, κρυμμένο κάπου μαζί με τη μητέρα του,
αφηγούμενος φανταστικές ιστορίες στους ανθρώπους της πόλης του, μέχρι τη στιγμή που, άθελά του θα ξυπνήσει, ένα μοχθηρό πνεύμα. Όταν η μητέρα του πεθαίνει, προσπαθώντας να τον σώσει, ο Κούμπο θα κληθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι και να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό να λύσει το μυστήριο του έκπτωτου πατέρα του, του καλύτερου πολεμιστή σαμουράι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Με τη βοήθεια του μαγικού μουσικού οργάνου του, ο Κούμπο θα πρέπει να παλέψει με θεούς και τέρατα για να βρει τη μυθική πανοπλία του πατέρα του που θα τον κάνει αήττητο κι έτσι να ξεκλειδώσει το μυστικό της κληρονομιάς του και να ξαναβρεί την οικογένεια του.

Μαθήματα Ζωής


Les Heritiers
Σκηνοθεσία: Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ
Παίζουν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζενεβιέβ Μνικ, Αχμέντ Ντραμέ, Στεφάν Μπακ.

Τι Συμβαίνει:
Η Άννα δεν είναι απλά μια καθηγήτρια Ιστορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι από τις λίγες που νοιάζεται για τους ανήσυχους μαθητές της από τις φτωχογειτονιές τις πόλης.
Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και αυτή την χρονιά, η Άννα έχει αναλάβει ένα δύσκολο τμήμα. Απογοητευμένη από τον υλισμό και την έλλειψη φιλοδοξίας των μαθητών της, η Άννα τους παροτρύνει να συμμετάσχουν σε ένα διεθνή διαγωνισμό με θέμα τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης…
Αποφασισμένη να ωθήσει τους μαθητές της μέχρι τέλους, η Άννα αφήνει στην άκρη την προσωπική της ζωή, χρησιμοποιεί όλη της την δημιουργικότητα και την δύναμη της θέλησης για να τραβήξει την προσοχή τους και να τους κινητοποιήσει. Καθώς η καταληκτική ημερομηνία σιγά σιγά πλησιάζει , τα παιδιά αρχίζουν να ανοίγονται μεταξύ τους και να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Στους νέους
αυτούς, η συλλογική αυτή δραστηριότητα μπορεί να μην τους λύσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας, αλλά μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής που θα τους βοηθήσει να βρούν τον δρόμο τους και να τους αλλάξει την υπόλοιπη ζωή.

Η Καρδια του Σκύλου ΗΠΑ / 2015


Laurie Anderson - Heart of a Dog
Σκηνοθεσία: Λόρι Άντερσον

Τι Συμβαίνει:
Η Λόρι Άντερσον είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πρωτοπόρους καλλιτέχνες σήμερα. Είναι ιδιαίτερα γνωστή ως visual artist και για τον τρόπο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Ως σκηνοθέτιδα, συγγραφέας, visual artist και μουσικούς, έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά έργα τέχνης για τον κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της πειραματικής μουσικής.
Αυτή η ταινία, είναι ένα, αλησμόνητο κινηματογραφικό ταξίδι για την αγάπη, τον θάνατο και την γλώσσα. Είναι επικεντρωμένο στο πολυαγαπημένο τεριέ της ‘Αντερσον, Λόλαμπελ, που έφυγε από την ζωή το 2011.
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, είναι μια προσωπική υπόθεση που ελίσσεται μεταξύ παιδικών αναμνήσεων , μαγνητοσκοπημένων στιγμών, φιλοσοφικών σκέψεων, την παρακολούθηση της κουλτούρας και την σύλληψη της μεταθανάτιας ζωής των Βουδιστών και τον εγκάρδιο φόρο τιμής στους καλλιτέχνες , τους συγγραφείς, τους μουσικούς και τους στοχαστές που ενέπνευσαν την σκηνοθέτη.
Αναδεικνύει την ευφυή ερωτηματική της αφήγηση με συνθέσεις βιολιών, σκίτσα, ερασιτεχνικές ταινίες και έργα τέχνης διαλεγμένα από εκθέσεις.
Η Άντερσον δημιουργεί μια υπνωτική, υπό μορφή κολάζ, οπτική γλώσσα βγαλμένη από την ζωή και την τέχνη της, η οποία εξετάζει πως δημιουργούνται και λέγονται οι ιστορίες και πως στην πραγματικότητα ενσωματώνονται στην ζωή μας.

Νοσταλγώντας το Φως Ντοκιμαντέρ Χιλή / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 8


Nostalgia de la Cruz
Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουζμάν

Τι Συμβαίνει:
Στη Χιλή, στην έρημο Ατακάμα, σε τρεις χιλιάδες πόδια υψόμετρο, αστρονόμοι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να παρατηρήσουν τα αστέρια.
Ο ουρανός της ερήμου είναι τόσο διαφανής ώστε τους επιτρέπει να βλέπουν τα όρια του σύμπαντος.
Η έρημος αυτή είναι μια απέραντη έκταση που αποτελείται από αλάτι κι άνεμο. Ένα τμήμα του πλανήτη Άρη στον πλανήτη Γη. Που είναι πάντα ακίνητο. Κι όμως αυτή η έκταση γης είναι γεμάτη με μυστηριώδη ίχνη του παρελθόντος. Υπάρχουν ακόμη τα ερείπια των χωριών, δυο χιλιάδων χρόνων πριν.
Τα τρένα εγκαταλείφθηκαν στην άμμο από τους ανθρακωρύχους τον 19ο αιώνα, και δεν έχουν έκτοτε μετακινηθεί. Υπάρχουν επίσης κάτι γιγάντιοι τρούλοι, που μοιάζουν με εξωγήινα σκάφη, και στα οποία μένουν οι αστρονόμοι. Τριγύρω υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.
Όταν πέφτει η νύχτα, ο Γαλαξίας φωτίζει τόσο έντονα ώστε προεξέχουν σκιές πάνω στο έδαφος.
Πρόκειται, επίσης, για ένα μέρος που η σκληρή θερμότητα του ήλιου «πέφτει» πάνω στην ανθρώπινη υπόσταση, η οποία παραμένει άθικτη: στις μούμιες, τους ανθρακωρύχους και τους εξερευνητές. Όπως και στα ερείπια των πολιτικών κρατουμένων της δικτατορίας.
Κι ενώ οι αστρονόμοι εξετάζουν τους πιο μακρινούς γαλαξίες σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ελάχιστα πιο κάτω από τα παρατηρητήρια, οι γυναίκες σκάβουν μες στην έρημο σε αναζήτηση αγνοούμενων συγγενών τους.

Roger Waters The Wall Moυσική, Μ. Βρετανία / 2016

Νέες ταινίες: «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» με εντυπωσιακό καστ [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 9


Σκηνοθεσία: Σον Έβανς, Ρότζερ Γουότερς

Τι Συμβαίνει:

Το show παρακολούθησαν πάνω από 4.5 εκ. άνθρωποι, σε 4 ηπείρους σε παραπάνω από 200 συναυλίες, μερικές εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν και στην Ελλάδα. Μάλιστα, το “The Wall Live” έγινε η πιο πετυχημένη παγκοσμίως περιοδεία solo καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.
Ο Roger Waters, ιδρυτής και κεντρικός στιχουργός των Pink Floyd, συνδυάζει τις επικές και προσωπικές στιγμές της μπάντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κινηματογράφηση σήμερα.
Βασισμένο στο μοναδικό concept album, το «Roger Waters : The Wall» μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία concept ταινία: μια καθηλωτική εμπειρία συναυλίας, ένα road movie του Roger Water βασισμένο στο παρελθόν και μία συνταραχτική αντιπολεμική ταινία για τις επιπτώσεις του πολέμου στον κόσμο αλλά και ακόμα στον ίδιο τον Roger Waters.
«Roger Waters : The Wall» στις 23/09 και 27/09 αποκλειστικά στις Dolby Atmos αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ