Διχασμένοι παραμένουν οι Βρετανοί, τρεις μήνες μετά από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit - iefimerida.gr

Διχασμένοι παραμένουν οι Βρετανοί, τρεις μήνες μετά από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/ANDY RAIN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Βρετανοί, μέσω δημοψηφίσματος, αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι πολίτες της χώρας παραμένουν διχασμένοι για το θέμα. Εκείνοι που ψήφισαν υπέρ του Brexit δεν μετάνιωσαν για αυτό, ενώ δεν θέλουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το θέμα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του δημοσκόπου Τζον Κέρτις, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνάς του, μετά από ανάλυση δημοσκοπήσεων που έγιναν μετά από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Παραμένουμε διχασμένοι, τρεις μήνες μετά. Οι απόψεις δεν άλλαξαν», είπε ο Κέρτις. Η έρευνα, όπως είπε, έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ρεαλιστικότερες προσδοκίες μπροστά στις υποσχέσεις που τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περί δραματικής μείωσης της μετανάστευσης, αλλά και χρήσης των κονδυλίων που καταβάλλονται στις Βρυξέλλες υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας.

«Πριν από το δημοψήφισμα, το 50% και πλέον των πολιτών ανέμενε τη μείωση της μετανάστευσης, όμως αυτό το ποσοστό κατέγραψε πτώση, στο 45%», πρόσθεσε ο ερευνητής.

Σε ερώτηση σχετικά με τι αναμένουν από το Brexit, η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών αναφέρει τον τερματισμό της οικονομικής συνεισφοράς της Βρετανίας προς τις Βρυξέλλες και το τέλος της ελευθερίας κυκλοφορίας των πολιτών, όμως επίσης την παραμονή στην ενιαία αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit δημοσκοπήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ