ΗΠΑ: Αγριες συγκρούσεις στο Σάρλοτ μετά το θάνατο 43χρονου από αστυνομικά πυρά [βίντεο] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αγριες συγκρούσεις στο Σάρλοτ μετά το θάνατο 43χρονου από αστυνομικά πυρά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου από αστυνομικό.

Δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν, από τις συγκρούσεις μεταξύ τους, έπειτα από τον θάνατο του 43χρονου Κιθ Λαμόντ Σκοτ. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν δρόμους, έκλεψαν κουτιά από φορτηγά και έβαλαν φωτιές, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες λάμψης προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος. Ο κόσμος πετούσε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να εισβάλουν και σε πολυκατάστημα, πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία, προκειμένου να φρουρήσει την είσοδο.

Protesters are running from the Walmart as Charlotte police arrive. @wsoctv #WakeUpWith9 pic.twitter.com/nNl7xg7dkT

Σύμφωνα με τις αρχές 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τις διαμαρτυρίες, ενώ συνελήφθη ένα άτομο.

Νωρίτερα, απόγευμα Τρίτης για τις ΗΠΑ, ο αστυνομικός Μπρέντλεϊ Βίνσον πυροβόλησε και σκότωσε τον Κιθ Λαμόν Σκοτ. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε συγκρότημα διαμερισμάτων, αναζητώντας έναν ύποπτο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα, όταν είδαν τον 43χρονο να βγαίνει από το όχημά του με ένα όπλο.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άνδρα, που αποτελούσε επικείμενη θανάσιμη απειλή για τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η οικογένεια του νεκρού αντιδρά σε αυτό και υποστηρίζει ότι ο 43χρονος κρατούσε βιβλίο και όχι όπλο και πως περίμενε τον γιο του στο πάρκινγκ.

Αργότερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σάρλοτ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί προειδοποίησαν πολλές φορές τον 43χρονο να πετάξει το όπλο του, πριν τον πυροβολήσουν. Τόσο ο νεκρός άνδρας, όσο και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε, είναι αφροαμερικανοί.

Better footage of the looting and arson by protesters for #KeithLamontScott in #Charlotte on I-85. pic.twitter.com/LAN8gZmIrl

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαρλότ συγκρούσεις αστυνομικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ