Φόβος, θλίψη, οργή, χαρά -Μην τα κρύβετε, είναι χρήσιμα - iefimerida.gr

Φόβος, θλίψη, οργή, χαρά -Μην τα κρύβετε, είναι χρήσιμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «κακά» συναισθήματα δεν είναι και τόσο κακά όσο πιστεύουμε. Αυτό τουλάχιστον εξηγεί η Susan David, συγγραφέας του βιβλίου Emotional Agility.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο και ερευνήτρια της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, μόνο αν μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τον θυμό, την θλίψη, ή το φόβο μας μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στη ζωή μας.

Η ερευνήτρια υποστηρίζει ότι αυτά τα «κακά» (πλην της χαράς) συναισθήματα είναι τα 4 βασικά συναισθήματα την ανθρώπινης ύπαρξης. Τα έχουμε νιώσει όλοι στη ζωή μας, ανεξαρτήτως εποχής, ηλικίας ή κουλτούρας. Δεν πρόκειται όμως για καπρίτσια, αυτά τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική μας εξέλιξη. Χρησιμεύουν στο να μας προειδοποιούν και να μας καθοδηγούν στην συντήρηση του οργανισμού και στην κοινωνικότητα με τους άλλους. Με τον φόβο, τον θυμό, την χαρά και την θλίψη το πνεύμα και το σώμα μεγαλώνουν και εξελίσσονται.
Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για πολύ χρήσιμες πληροφορίες και έχουν ενεργητικές ιδιότητες γιατί μας επιτρέπουν να εκφραζόμαστε δυναμικά προς τους άλλους (θυμός, χαρά) ή προς τον εαυτό μας (θλίψη, φόβος). Πρέπει απλώς να μάθουμε να τα χειριζόμαστε, αναφέρει η ειδικός, όχι να τα καταπνίγουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναισθήματα χρησιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ