«Μαχαίρι» 2,5 δισ. στις δαπάνες, για να σώσουν το πρωτογενές πλεόνασμα -Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

«Μαχαίρι» 2,5 δισ. στις δαπάνες, για να σώσουν το πρωτογενές πλεόνασμα -Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόπο με τον οποίο το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς τα έσοδα κατέγραψαν μείωση 1.8% σε επίπεδο 8μηνου, βρήκε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο υπήρξε υποεκτέλεση των δημοσίων δαπανών κατά 2,5 δισ. ευρώ, η οποία συνοδεύεται από μεγάλες αποκλίσεις στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αυτό το μηχανισμό, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε στο τέλος Αυγούστου πρωτογενές πλεόνασμα 3,756 δισ. ευρώ έναντι στόχου 980 εκατ. ευρώ, γράφουν τα «ΝΕΑ».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η υστέρηση εσόδων του ΠΔΕ απόρροια των καθυστερήσεων εισροών κοινοτικών πόρων φτάνει τα 1,048 δισ. ευρώ, ενώ στο σκέλος των δαπανών το γεγονός ότι στο οκτάμηνο οι δαπάνες είναι μόλις 2,172 δισ. ευρώ αναδεικνύει το ορατό ενδεχόμενο περικοπών στο τέλος του έτους, όταν έχουν προϋπολογιστεί δαπάνες 6,750 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε οκτώ μήνες δεν έχει απορροφηθεί ούτε το ένα τρίτο των προβλεπόμενων ετήσιων δαπανών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ