Ερντογάν σε παγκόσμιους ηγέτες: Πάρτε μέτρα σε βάρος του Γκιουλέν -Για την ασφάλειά σας - iefimerida.gr

Ερντογάν σε παγκόσμιους ηγέτες: Πάρτε μέτρα σε βάρος του Γκιουλέν -Για την ασφάλειά σας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον «πόλεμο» κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν και από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μέτρα ενάντια στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του κληρικού που ζει στις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, απειλεί την ασφάλειά τους.

«Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν, για τη δική τους ασφάλεια και το μέλλον των εθνών τους», είπε ο Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, ενώ έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοσή του.

Καλώντας για άμεση πολιτική λύση στη Συρία, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η τουρκική εισβολή στα βόρεια της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου «οδήγησε στη δημιουργία ειρήνης, ισορροπίας και σταθερότητας σε μία περιοχή που κατεχόταν από απελπισία».

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την ένταξη της χώρας του σε αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ