Ολάντ για Συρία: Φτάνει πια! -Ρωσία και Ιράν έχουν ευθύνη για το χάος - iefimerida.gr

Ολάντ για Συρία: Φτάνει πια! -Ρωσία και Ιράν έχουν ευθύνη για το χάος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση να μπει ένα τέλος στο μακελειό στη Συρία έκανε ο Φρανσουά Ολάντ, από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ, τονίζοντας «Φτάνει πια!».

«Η συριακή τραγωδία θα μείνει στην ιστορία ως ντροπή για τη διεθνή κοινότητα, αν δεν βάλουμε γρήγορα ένα τέλος», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, που χαρακτήρισε το Χαλέπι- το οποίο είναι ξανά στο έλεος των αεροπορικών βομβαρδισμών- ως «μαρτυρική» πόλη.

Ο Ολάντ κατηγόρησε το συριακό καθεστώς για την κατάρρευση της εκεχειρίας στην οποία είχαν συμφωνήσει ΗΠΑ και Ρωσία. «Χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς, ο πληθυσμός λιμοκτονεί, τα ανθρωπιστικά κομβόι δέχονται επιθέσεις και χρησιμοποιούνται χημικά όπλα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ενα έχω να πω εδώ: φτάνει πια», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στη Ρωσία και το Ιράν, τους υποστηρικτές του Μπασάρ αλ Ασαντ, ο Ολάντ είπε ακόμη ότι πρέπει υποχρεώσουν το καθεστώς να κάνει ειρήνη, προειδοποιώντας ότι «αν δεν το κάνουν, μαζί με το καθεστώς θα έχουν την ευθύνη για το χάος στη Συρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ Συρία ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ