Ο ΟΗΕ αναστέλλει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία -Μετά από τον βομβαρδισμό φορτηγών του - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ αναστέλλει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία -Μετά από τον βομβαρδισμό φορτηγών του

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/SYRIAN RED CRESENT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΟΗΕ αποφάσισε να αναστείλει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, μετά από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε το κομβόι με τα φορτηγά που μετέφεραν προμήθειες κοντά στο Χαλέπι.

Τουλάχιστον έναν εργαζόμενος στην αποστολή και περίπου 20 πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ καταστράφηκε μία αποθήκη και ένα νοσοκομείο.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που δήλωσε ότι ακυρώνει ένα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που επρόκειτο να μεταφέρει προμήθειες σε τέσσερις πόλεις της Συρίας οι οποίες είναι υπό πολιορκία, προειδοποίησε για τις συνέπειες για τους εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Ως άμεσο μέτρο ασφαλείας, έχουν προς το παρόν ανασταλεί οι κινήσεις άλλων κομβόι στη Συρία, μέχρι να αξιολογηθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Γενς Λάερκε, εκπρόσωπος των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ. «Παρόλα αυτά, παραμένουμε δεσμευμένοι να μείνουμε στη Συρία και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας επλήγη κοντά στο Χαλέπι, από συριακά ή ρωσικά αεροσκάφη, μετά από την κατάρρευση της εκεχειρίας. «Αν αυτή η επίθεση αποδειχθεί ότι ήταν εσκεμμένα στοχευμένη, θα αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε ο Στέφεν Ο'Μπράιαν, του ΟΗΕ, ζητώντας να γίνει άμεσα ανεξάρτητη έρευνα για το συμβάν.

Ο ΟΗΕ είχε μόλις λάβει άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας προκειμένου να μεταφέρει προμήθειες σε όλες τις πολιορκούμενες περιοχές. Ολες οι πλευρές, ανάμεσά τους η Ρωσία και οι ΗΠΑ, είχαν ενημερωθεί για την κίνηση του κομβόι, με προορισμό το ανατολικό Χαλέπι, όπου έχουν τον έλεγχο οι αντάρτες.

Τουλάχιστον 18 από τα 31 φορτηγά του κομβόι χτυπήθηκαν στην επίθεση, όπως και μία αποθήκη. Τα φορτηγά μετέφεραν βοήθεια σε 78.000 ανθρώπους που ζουν στη δυσπρόσιτη πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα, στην επαρχία του Χαλεπίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ Συρία ανθρωπιστική βοήθεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ