Ο Πίτερ Μπρουκ στην Αθήνα με παράσταση που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα - iefimerida.gr

Ο Πίτερ Μπρουκ στην Αθήνα με παράσταση που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα

φωτογραφία: pinterest/Peter Brook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάτρης του Σαιξπηρικού έργου και του πειραματικού θεάτρου ο Πίτερ Μπρούκ επιστρέφει στην Αθήνα, με μία παράσταση που ξανά αγγίζει, 30 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα.

Ο 90χρονος σκηνοθέτης της ευρηματικότητας της φαντασίας, της εικόνας, του σωματικού θεάτρου, προκαλεί κοινό και κριτικούς με τις παραστάσεις του.

Το έργο Battlefield που θα παρουσιάσει στο Θέατρον 17-20 Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από τον Guardian, ενώ πολλοί αναγνώρισαν ότι συνδυάζει την αμεσότητα της αφήγησης με την αγνότητα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Ο Πίτερ Μπρουκ στην Αθήνα με παράσταση που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα | iefimerida.gr 0

Ο Πίτερ Μπρούκ σήμερα, επαναπροσεγγίζει το μεγάλο αρχαίο ινδικό έπος «Μαχαμπαράτα» 30 χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του που θριάμβευσε διεθνώς και σφράγισε την ιστορία του σύγχρονου θεάτρου.
Φωτεινό, απλό και ταυτόχρονα μαγικό, η νέα παραγωγή του ζωντανού θρύλου του θεάτρου αφηγείται μια δυνατή ιστορία που μιλάει για την αναζήτηση της λογικής σ’ έναν διαμελισμένο κόσμο.

Ο Πίτερ Μπρουκ στην Αθήνα με παράσταση που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα | iefimerida.gr 1

«Η καταστροφή δεν πλησιάζει ποτέ με ένα όπλο στο χέρι. Έρχεται ύπουλα, στα νύχια των ποδιών, κάνοντάς μας να βλέπουμε κακό στο καλό και καλό στο κακό», σημειώνει.

To Battlefield αντλεί την έμπνευσή του από ένα μέρος της «Μαχαμπαράτα», στο οποίο η οικογένεια Μπαράτα κατακερματίζεται από τον πόλεμο και έρχεται αντιμέτωπη με τις φρικαλεότητες που έχει βιώσει.
O Peter Brook επεξεργάστηκε το κείμενο εκ νέου με τους σταθερούς συνεργάτες του Jean-Claude Carrière και M-Hélène Estienne.

Ο Πίτερ Μπρουκ στην Αθήνα με παράσταση που χαρακτηρίστηκε αριστούργημα | iefimerida.gr 2

Μια παραβολή της εποχής που ζούμε, το Battlefield είναι διαχρονικό και σύγχρονο και θέτει το ερώτημα πώς μπορούμε να βρούμε την εσωτερική γαλήνη σ’ έναν κόσμο που σπαράσσεται από συγκρούσεις, θανάτους, καταστροφές.

«Στα 90 του χρόνια, προσφέρει με το Battlefield ένα θέαμα που φαντάζει σαν χειρονομία τέλεια και μετέωρη, ανάλαφρη σαν πνοή» σημειώνει η Le Monde.

ΘΕΑΤΡΟΝ: Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Μία διεθνής συμπαραγωγή. Με τους: Carole Karemera Jared McNeill Ery Nzaramba Sean O’Callaghan

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 17/10, 21:00 Τρίτη 18/10, 21:00 Τετάρτη 19/10, 21:00, 18:00 Πέμπτη 20/10, 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 50/40/30/20/15/10 ευρώ
Ώρα έναρξης 21.00
Στα Αγγλικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους και ζωντανή μουσική
«ΘΕΑΤΡΟΝ» Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540300

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ