Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Βενιζέλος για τις καταγγελίες Σπινέλλη - iefimerida.gr

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Βενιζέλος για τις καταγγελίες Σπινέλλη

Διομήδης Σπινέλλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του Οικονομικού Ειαγγελέα ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να διερευνήσει τις καταγγελίες που έκανε χθες ο Διομήδης Σπινέλλης, όσον αφορά την φοροδιαφυγή και το λάδωμα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Ο υπουργός Οικονομικών, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε πως «Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική εξέταση, μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών».

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος αφήνει αιχμές για την εγκυρότητα των καταγγελιών του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, υποστηρίζοντας πως, οποιαδήποτε στοιχεία και εάν υπάρχουν, το σωστό θα ήταν να έχουν εμφανιστεί νωρίτερα, προκειμένου να τεθούν υπ'όψιν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών αλλά και αυτού της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης μίλησε για το αλισβερίσι ή κοινώς το λάδωμα που κυριαρχεί μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων, εξηγώντας ότι από τα κάθε 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή - εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ