Για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» ελέγχεται ο Χρήστος Καλογρίτσας - iefimerida.gr

Για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» ελέγχεται ο Χρήστος Καλογρίτσας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν στις αρχές του 2015.

Στο μικροσκόπιο είχε βρεθεί, όμως, και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος.

Η μία δικογραφία που έχει ανοίξει αφορά σε φοροδιαφυγή 20 εκατ. Ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραπομπή του Χρήστου Καλογρίτσα σε δίκη.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στο πρόσωπο του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατ. Ευρώ με αφορμή τις αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο ώστε να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Ως εκ τούτου η ποινική δικογραφία όσον αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής κλείνει.

Παράλληλα δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα με τη μία να αφορά ποσό 3 εκατ. ευρώ και την άλλη για έξι εκατ. ευρώ όπως προέκυψε από τους ελέγχους σε λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Καλογρίτσας φοροδιαφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ