Ο Κάμερον θα πάρει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του -Και 50.000 την ώρα για κάθε ομιλία - iefimerida.gr

Ο Κάμερον θα πάρει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του -Και 50.000 την ώρα για κάθε ομιλία

Φωτογραφία:EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τα φαινόμενα, άφησε πλέον πίσω του την καριέρα στην πολιτική, αλλά δεν θα πάει... χαμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να βγάλει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του από τη θητεία του στην Ντάουνινγκτ Στριτ. Σύμφωνα με την Independent, ο Κάμερον αναμένεται να στείλει αυτή την εβδομάδα στον εκδότη του τη σύνοψη του βιβλίου του.

Ο ατζέντης του πρώην πρωθυπουργού- ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε και από τη θέση του βουλευτή- εκτιμάται ότι αρχικά ήθελε 4 εκατ. λίρες για το βιβλίο. Ανάλογα ποσά είχαν πάρει προηγούμενοι πρωθυπουργοί για τα απομνημονεύματά τους, όπως ο Τόνι Μπλερ (4,6 εκατ. λίρες το 2007) και η Μάργκαρετ Θάτσερ (3,5 εκατ. λίρες το 1993).

Ομως, όπως έγραψαν οι Sunday Times, ο Εντ Βίκτορ πλέον στοχεύει σε ένα πιο «συντηρητικό» ποσό, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι εκδότες που διαπραγματεύτηκαν με τους Μπλερ και Θάτσερ είχαν ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, όπου ο Κάμερον είναι λιγότερο γνωστός.

Ο Κάμερον είπε σε φίλους του ότι σκοπεύει να περάσει τους επόμενους εννέα μήνες γράφοντας το βιβλίο, με ιδανική ημερομηνία έκδοσης το φθινόπωρο του 2017. Δεν θα περιοριστεί σε αυτό όμως ο 49χρονος καθώς, σύμφωνα με την Independent, λέγεται πως σκοπεύει να χρεώνει 50.000 λίρες την ώρα για κάθε ομιλία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ