Η Τερέζα Μέι προειδοποιεί τον ΟΗΕ για το προσφυγικό: Δικαίωμά μας η προστασία των συνόρων μας - iefimerida.gr

Η Τερέζα Μέι προειδοποιεί τον ΟΗΕ για το προσφυγικό: Δικαίωμά μας η προστασία των συνόρων μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων απευθείας από τα στρατόπεδα των εμπόλεμων χωρών και όχι από αυτούς που έχουν περάσει στην Ευρώπη θα δέχεται η Βρετανία.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Σύνοδο των Ηνωνμένων Εθνών. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle η βρετανή πρωθυπουργός θα τονίσει στην ομιλία της ότι η διαχείριση του προσφυγικού ήταν λάθος εξαρχής, πως οι χώρες έχουν συγκεκριμένα όρια αντοχής όσον αφορά τον αριθμό προσφύγων που είναι διατεθειμένες να δεχθούν και πως στον αριθμό των 20 εκατ. που ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο πρόσφυγες αλλά και οικονομικοί μετανάστες.

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση η προστασία των συνόρων μας» θα υπογραμμίσει η βρετανή πρωθυπουργός. Παράλληλα θα ανακοινώσει ότι η Βρετανία θα δεχθεί συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων απ' ευθείας από τα στρατόπεδα των εμπόλεμων χωρών και όχι από εκείνους που έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη.

Επιθέσεις μετά το Brexit

Η ομιλία της έρχεται σε μια στιγμή που καταγράφεται άνοδος των επιθέσεων στη Βρετανία κατά ανατολικοευρωπαίων μετά το Brexit όπως καταγγέλουν οι προξενικές αρχές των χωρών της Αν. Ευρώπης.

Εξήντα επιθέσεις εναντίον Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών κατέγραψαν οι προξενικές αρχές της Πολωνίας, των Βαλτικών χωρών, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Μακράν η πλειοψηφία των θυμάτων είναι Πολωνοί με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός εξ αυτών στο Έσσεξ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από πέντε 15χρονους.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Γκάρντιαν, η οποία ήλθε σε επαφή με τις 27 πρεσβείες των χωρών της ΕΕ, στόχος των επιθέσεων είναι αποκλειστικά Ανατολικοευρωπαίοι, ή όσοι εκλαμβάνονται ως τέτοιοι, όπως αποδεικνύει καταγγελία Φινλανδής που ενώ μιλούσε στο παιδί της στην μητρική της γλώσσα οι επιτιθέμενοι θεώρησαν ότι ήταν Πολωνή.

Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε άτομα, αλλά και σε οικίες και μαγαζιά ανατολικοευρωπαίων μεταναστών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα της κατάστασης με την επιβολή αυστηρών μέτρων για την πάταξη ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ