Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα -Εντός της εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα -Εντός της εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν τα προαπαιτούμενα πριν τη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 29 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας έτσι ώστε στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου να δοθεί το πράσινο φως από τους υπουργούς Οικονομικών για την καταβολή της υποδόσης. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα χρήματα βρίσκονται διαθέσιμα έως τις 31 Οκτωβρίου και αν έως τότε δεν έχει επιτευχθεί λύση, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από μηδενική βάση.

Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση που περιλαμβάνει εκτός των άλλων το μεγάλο σκόπελο των εργασιακών θεμάτων.

Τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως η διοίκηση του υπερταμείου, το πάγωμα οφειλών η αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα συζητηθούν με τους θεσμούς μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από το υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται η αισιοδοξία ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, και ότι οι εκκρεμότητες αφορούν τεχνικά ζητήματα που θα κλείσουν άμεσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν από την Αθήνα, η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραμένει στο πλαίσιο στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του Ταμείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προαπαιτούμενα Βουλή πολυνομοσχέδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ