Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένγιαμιν Νετανιάχου την ερχόμενη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση μίας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο συμμάχων κρατών.

Η συνάντηση θα αποτελέσει μία ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να υπογραμμίσουν τους «στενούς δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών, αλλά επίσης και για να εξετάσουν τις «πραγματικές προόδους» στο θέμα της λύσης των δύο κρατών στην ισραηλο-παλαιστινιακή κρίση, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου υπεραμύνθηκε σήμερα της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, ύψους 38 δισεκ. δολαρίων, απέναντι στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για το ενδεχόμενο να έχει επιτύχει ακόμη καλλίτερα ανταλλάγματα εάν δεν είχε εξοργίσει με τη στάση του τον Λευκό Οίκο.

Παίρνοντας τον λόγο στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου δήλωσε πως η συμφωνία τούτη «είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που έχει χορηγηθεί από τις ΗΠΑ σε οποιαδήποτε χώρα στην ιστορία τους».
«Τούτο αποδεικνύει τη σημασία των σχέσεων και τη δύναμη των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας έμμεσα στις κριτικές ότι το εβραϊκό κράτος θα μπορούσε να εκμαιεύσει μεγαλύτερα ανταλλάγματα για να ισοσταθμίσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά που συνήφθη με το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ