Σπουδές στη Eurovision -Πανεπιστήμιο της Μάλτας προσθέτει τμήμα για τον διαγωνισμό - iefimerida.gr

Σπουδές στη Eurovision -Πανεπιστήμιο της Μάλτας προσθέτει τμήμα για τον διαγωνισμό

Φωτογραφία: EUROVISION/ AP Photo/Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ειδικοί» και λάτρεις της Eurovision υπάρχουν πολλοί. Τώρα όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καθίσουν και σε φοιτητικά έδρανα για να σπουδάσουν το αγαπημένο τους αντικείμενο.

Το Πανεπιστήμιο της Μάλτας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία ενότητα σπουδών σχετική με τον διαγωνισμό τραγουδιού, από το επόμενο εξάμηνο, με τον τίτλο «Interpreting Music Culture: Multimodality, MTV & Eurovision».

Στόχος της ενότητας είναι η ανάλυση, σε πολλά επίπεδα, της Eurovision, λαμβάνοντας υπόψη ότι περιλαμβάνει η «κουλτούρα MTV», όπως βίντεο κλιπ και ιστοσελίδες για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ολοένα και περισσότεροι μελετητές στρέφουν την προσοχή τους στη Eurovision. Μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ακαδημαϊκές μελέτες για τον διαγωνισμό τραγουδιού, δημοσιεύτηκε το 1992 από τους Ντανιέλ Νταγιάν και Έλιχου Κατζ. Η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε σ’ αυτό που ονομάζεται Media Events, και σύμφωνα με τους Νταγιάν και Κατζ πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «διακοπές μαζικής επικοινωνίας». Τέτοια προγράμματα, υποστηρίζουν οι δύο μελετητές, επιτρέπουν στους τηλεθεατές να αισθάνονται μέρος της παράστασης κάτι που δίνει στον διαγωνισμό έναν ιστορικό σεβασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision Πανεπιστήμιο Μάλτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ