Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 26 κάτοικοι χωριού σφαγιάστηκαν από αντάρτες - iefimerida.gr

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 26 κάτοικοι χωριού σφαγιάστηκαν από αντάρτες

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ/  EPA/DANIEL DAL ZENNARO
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντάρτες πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα, σε χωριό της Κεντροαφρικανής Δημοκρατίας, σφάζοντας 26 κατοίκους του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της προεδρίας της χώρας.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων μηνών, σε μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Η σφαγή έγινε στο χωριό Ντομέτε, κοντά στην πόλη Κάγκα Μπαντόρο, περίπου 350χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκ.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Αλμπερτ Μοκπέμε κατηγόρησε για το μακελειό μαχητές της πρώην αντάρτικης οργάνωσης Σελεκά.

«Υπήρξαν 26 νεκροί. Οι αντάρτες της Σελεκά πήγαν από πόρτα σε πόρτα…Ο αρχηγός του χωριού βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα. Ηταν μια σφαγή», δήλωσε.

Οι βίαιες συγκρούσεις μαχητών που προέρχονται κυρίως από την Σελεκά εναντίον των χριστιανών πολιτοφυλάκων αντι-Μπαλακά – οι δύο κυριότεροι πρωταγωνιστές του εμφυλίου– ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Ντομέτε πριν εξαπλωθούν στο Κάγκα Μπαντόρο.

Κυανόκρανοι της αποστολής του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στάλθηκαν στην περιοχή και χώρισαν τις δύο οργανώσεις. Όπως ανέφερε η αποστολή σε ανακοίνωση της, ενισχύει τις δυνάμεις της μέσα και γύρω από το Κάγκα Μπαντόρο και εντείνει τις περιπολίες για να προστατέψει αμάχους και να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ