Yπόγειος πόλεμος της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα - iefimerida.gr

Yπόγειος πόλεμος της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα

Φωτογραφία: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στο πεδίο της Attica Bank, μαίνεται αυτή τη φορά η μάχη μεταξύ του κυβερνητικού στρατοπέδου και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και όπως τουλάχιστον λένε άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα, «όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι εξελίσσεται μια σκευωρία σε βάρος Κεντρικού τραπεζίτη».

Υιοθετώντας πλήρως το «δηλητηριώδες» ρεπορτάζ των Financial Times, που κάνει λόγο για ανησυχίες μετά από την έφοδο στην εταιρία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα, συνεργάτες του Διοικητή της ΤτΕ υποστηρίζουν ότι αλλεπάλληλες διαρροές στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα σε βάρος του Κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών.

Όπως λένε από το περιβάλλον του Κεντρικού τραπεζίτη, το «σήμα» έπεσε μέσα από site, που έχει στενή σχέση με τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με το οποίο ο κ.Στουρνάρας ως υπουργός «ξήλωσε» τον εισαγγελέα Φλωρίδη λόγω του πορίσματος για τις συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ακολούθησε διαρροή στον Τύπο περί πιέσεων από τον Α. Σαμαρά και το Γ. Στουρνάρα στον τότε υφυπουργό Υγείας Λυκουρέντζο για το ίδιο θέμα- κάτι που διαψεύδει ο Α. Λυκουρέντζος- καθώς και πληροφορία περί νέου μάρτυρα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος προκάλεσε την έφοδο στα γραφεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα.

«Πάνε να στήσουν ιστορία τύπου Παπακωνσταντίνου», λένε οι στενοί συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπέμψει τον Κεντρικό τραπεζίτη, με τον οποίο έχει ανοικτούς λογαριασμούς από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Την Παρασκευή το πρωί, αφού είχε γίνει η έφοδος στα γραφεία της εταιρίας της Λ. Νικολοπούλου- Στουρνάρα και είχε προκύψει η άρνηση του κεντρικού τραπεζίτη να αποδεχθεί το δ.σ. της Attica -γεγονός που προκάλεσε τις κυβερνητικές διαρροές περί ανεπίτρεπτων και επικίνδυνων χειρισμών του τραπεζικού συστήματος από το Γ. Στουρνάρα-, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Κεντρικό τραπεζίτη».

Ωστόσο, λίγο πριν από το τετ-α-τετ Τσίπρα- Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έφτασαν στο περιβάλλον του Διοικητή της ΤτΕ νέες διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες «ο Γ. Στουρνάρας είναι αυτός που εκβιάζει την κυβέρνηση με κάτι μεγάλο», υπονοώντας το επικείμενο πόρισμα για τις χρηματοδοτήσεις της Attica Bank, η οποία συν τοις άλλοις εξακολουθεί να αναζητά περίπου 60 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί με προσοχή η ΕΚΤ, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ενημέρωση, δηλώνοντας, μάλιστα, έτοιμη να εκδώσει και ανακοίνωση.

Eντωμεταξύ, στις 6 το απόγευμα πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο διοικητής της ΤτΕ για το τετ α τετ που είχε προγραμματιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Στουρνάρας Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ