Τα «μάζεψε» ο Τραμπ: Ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ -Η... Χίλαρι διαδίδει το αντίθετο - iefimerida.gr

Τα «μάζεψε» ο Τραμπ: Ο Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ -Η... Χίλαρι διαδίδει το αντίθετο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια θεαματική μεταστροφή ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα γεννήθηκε στις ΗΠΑ, τελεία και παύλα», τόνισε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο, σε μια συνάντηση που είχε με βετεράνους στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Χίλαρι Κλίντον και το επιτελείο της προεκλογικής της εκστρατείας του 2008 ότι ξεκίνησαν αυτό το όργιο φημών με επίκεντρο τον Μπαράκ Ομπάμα, μια κατηγορία που όλοι οι πολιτικοί διαψεύδουν.

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος, σε συνέντευξή του στην Washington Post, που δημοσιεύτηκε σήμερα, αρνήθηκε να πει αν πιστεύει πως Μπάρακ Ομπάμα γεννήθηκε στην Χαβάη.

«Θα απαντήσω στην ερώτηση αυτή την κατάλληλη στιγμή. Απλά δεν θέλω να την απαντήσω τώρα», δήλωσε.

Η απάντηση Ομπάμα

Πριν την αλλαγή των δηλώσεών από πλευράς Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε το σχόλιο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

«Ημουν πάντα πολύ σίγουρος για τον τόπο που γεννήθηκα, όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, άλλωστε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαμογελώντας, ενώπιον δημοσιογράφων.

«Ενιωσα σοκ καθώς ένα τέτοιο ερώτημα αναφέρθηκε τη στιγμή που έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε.. Στην πραγματικότητα, δεν σοκαρίστηκα» πρόσθεσε.

«Θα μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία να έχει στο επίκεντρό της σοβαρότερα θέματα από το συγκεκριμένο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος κι ενώ για μία ακόμη φορά είχε σπεύσει να προασπιστεί την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (TTP), στην επικύρωση της οποίας ελπίζει ότι θα προχωρήσει το Κογκρέσο.

Ο μεγιστάνας αρνήθηκε για μία ακόμη φορά την Τετάρτη να αναγνωρίσει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, αναμοχλεύοντας μια παλιά θεωρία συνωμοσίας.

Πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα για να εντοπίσει τις ρίζες αυτής της θεωρίας συνωμοσίας που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη την εποχή ένας απλός επιχειρηματίας, είχε στηρίξει με πάθος.
Αμερικανοί, σε ορισμένους κύκλους της δεξιάς ή της ακροδεξιάς στο Διαδίκτυο, επιβεβαίωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, που γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους δεν είναι «φυσικός» Αμερικανός πολίτης, μία από τις προϋποθέσεις για να αναλάβει κανείς τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Μπάρακ Ομπάμα γέννηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ