«Καραγκιόζη» και έναν «Εξυπνο βλάκα» απόλαυσαν οι κρατούμενοι δύο φυλακών [εικόνες] - iefimerida.gr

«Καραγκιόζη» και έναν «Εξυπνο βλάκα» απόλαυσαν οι κρατούμενοι δύο φυλακών [εικόνες]

Φωτογραφία: ministryofjustice
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο θεατρικές παραστάσεις παρουσιάστηκαν στους κρατουμένους, τόσο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, όσο και των φυλακών Χανίων.

H ομάδα «Οθόνιον» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές Γεώργιος Ζουγανέλης» παρουσίασαν στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού το έργο «Ο γάμος του Καραγκιόζη».

«Καραγκιόζη» και έναν «Εξυπνο βλάκα» απόλαυσαν οι κρατούμενοι δύο φυλακών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Τους ήρωες απέδωσαν φοιτητές, ενώ την παράσταση συνόδευσε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Εκτός από τους κρατουμένους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την παράσταση παρακολούθησαν φίλοι και συγγενείς της ομάδας.

Ακόμη, στις φυλακές Χανίων παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ένας έξυπνος βλάκας» από τη θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Μεταναστευτικού Θεάτρου. Η παράσταση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων. Εκτός από τους κρατουμένους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους την παράσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Καραγκιόζη» και έναν «Εξυπνο βλάκα» απόλαυσαν οι κρατούμενοι δύο φυλακών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
«Καραγκιόζη» και έναν «Εξυπνο βλάκα» απόλαυσαν οι κρατούμενοι δύο φυλακών [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «το "άνοιγμα της φυλακής" στον έξω κόσμο προχωράει, προς όφελος της κοινωνίας αλλά και των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται στις φυλακές» και προσθέτει: «Αξίζουν ευχαριστίες στους καλλιτέχνες, τους οργανωτές και τους υποστηρικτές αλλά και συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των φυλακών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για δικές τους εμπνεύσεις και πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακές παράσταση θέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ