Σοκ στο Βέλγιο από τη δολοφονική επίθεση στη Λιέγη - iefimerida.gr

Σοκ στο Βέλγιο από τη δολοφονική επίθεση στη Λιέγη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονισμένο είναι το Βέλγιο μετά την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Λιέγη. Η επίθεση έγινε στην πολυσύχναστη κεντρική πλατεία Σεν Λαμπέρτ με αποτέλεσμα πέντε άτομα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν περισσότερα από εκατό.

Δράστης ήταν ο 33χρονος, Νορντίν Αμράνι, ο οποίος έριξε χειροβομβίδες και πυροβόλησε σε πλήθος που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία. Ο 33χρονος είχε φυλακιστεί για αδικήματα που αφορούσαν όπλα, ναρκωτικά και σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τις αρχές τα κίνητρα του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σοκ στο Βέλγιο από τη δολοφονική επίθεση στη Λιέγη | iefimerida.gr 0

Ο εισαγγελέας μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποφανθεί επίσημα, έαν ο δράστης αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από ατύχημα. Πάντως οι αρχές του Βελγίου δεν θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή επίθεση εξέφρασε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο Ντι Ρούπο καθώς και το βασιλικό ζεύγος, το οποίο βρέθηκε στην πόλη για να τιμήσει τα θύματα. Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Τα πρώτα θύματα ήταν ένας 15χρονος και ένας 17χρονος. Αργότερα, μία 75χρονη γυναίκα απεβίωσε από τα σοβαρά τραύματά της, όπως και ένα παιδί 18 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ