Οι ηγέτες της ΕΕ στην Μπρατισλάβα -Brexit, τρομοκρατία και προσφυγικό στην ατζέντα - iefimerida.gr

Οι ηγέτες της ΕΕ στην Μπρατισλάβα -Brexit, τρομοκρατία και προσφυγικό στην ατζέντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν οι εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στη Μπρατισλάβα.

Οι ηγέτες των 27 θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Οι ηγέτες κατέφθασαν διαδοχικά στο κάστρο της Μπρατισλάβας, όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Τους αρχηγούς υποδέχεται ο ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Η πρώτη συνεδρία εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 13:30. Θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και ανεπίσημο γεύμα. Εν συνεχεία, οι ηγέτες θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβας και στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών που θα διαρκέσει δύο ώρες.
Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου.

Μέρκελ: Δεν μπορούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα χρόνων
Δεν μπορούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα χρόνων όπως είναι η ανεργία, η τρομοκρατία και το αυξανόμενο κύμα των μεταναστών, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, η κατάσταση είναι κρίσιμη, χρειάζεται να κάνουμε πρακτικά βήματα στον τομέα της άμυνας, της καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει τον εαυτό της
Η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει τον εαυτό της και θέλουμε τη Γαλλία μέσα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Τσίπρας: Να σταματήσει η Ευρώπη να υπνοβατεί
Να σταματήσει η Ευρώπη να υπνοβατεί, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στη σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα για ανάπτυξη, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ευημερία για όλους τους πολίτες της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Πρωθυπουργό Λουξεμβούργου: Μπορούμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις
Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις και να δώσουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσθέτοντας ότι ξεχνάμε πως η Ευρώπη είναι και η καθημερινή ζωή των πολιτών της.

Πρόεδρος της Λιθουανίας: Θα δουλέψουμε στενά με τη Βρετανία κατά τη διαδικασία του Brexit
Οι προτεραιότητες είναι η ασφάλεια, το θέμα της μετάναστευσης και η οικονομική κρίση και δεν έχουμε άλλη λύση παρά να ασχοληθούμε με αυτές, δήλωσε η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε πρόσθέτοντας ότι θα δουλέψουμε στενά με τη Βρετανία κατά τη διαδικασία του Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ