Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] - iefimerida.gr

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην είσοδο του Ζαππείου κρατώντας πανό κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Κατρούγκαλου σε συνέδριο για το μέλλον της εργασίας, στο οποίο θα είναι ομιλητής.

«Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα κι ανεργία», αναφέρουν τα πανό που είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ για τον Έλληνα υπουργό Εργασίας υπάρχει ξεχωριστό το οποίο τον παρουσιάζει ως «Ψαλιδοχέρη». «Κατρούγκαλε, Κατρούγκαλε, με όλα αυτά που κάνει, τον Βρούτση τον ξεπέρασες, τον Λάσκαρη τον φτάνεις», είναι το σύνθημα που φωνάζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κίνηση αυτή γίνεται «για να καταγγείλουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν στο συνέδριο αυτό, οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Θέλουμε να καλέσουμε τον λαό να μην περιμένει βέλτιστες πρακτικές, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όλο αυτό είναι προσχηματικό που επί της ουσίας θα οδηγήσει σε επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων».

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο κ.Τασιούλας κάλεσε τον λαό σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα ενώ όπως τόνισε «θα παραμείνουμε σήμερα εδώ για όσο χρειαστεί».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί κατάληψη του χώρου εισόδου του Ζαππείου με πανό και συνθήματα, με κύριο αποδέκτη τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, η κινητοποίηση γίνεται την «ημέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών».

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής προχωρούν σε κινητοποίηση στο χώρο του Ζαππείου, τη μέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών.

Πλάι τους θα σκέκονται οι αυθεντίες και οι εξειδικευμένοι απ’ όλη την Ευρώπη στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, της κατεδάφισης των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών ώστε να δώσουν την τεχνογνωσία τους στην ελληνική κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Είναι τα τσιράκια των πολυεθνικών, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και οι οργανώσεις της, αυτοί που δε δίστασαν να στηρίξουν τα προηγούμενα χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτοί που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά, το σφαγιασμό των μισθών, τη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συμβόλαια πρώτης ευκαιρίας, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών.

Σήμερα βρισκόμαστε στο χώρου του Ζαππείου απρόσκλητοι, πρόεδροι συνδικάτων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από δεκάδες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικες οργανώσεις για να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κολαούζους που δίνουν χέρι βοηθείας στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων, να ενημερώσουμε για τη νέα παγίδα που πάει να στηθεί στην πλάτη της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει πάνω στο νέο γύρο επίθεσης, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων εργάζεται με 400 ευρώ, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο ή βρίσκεται μαζικά στην ανεργία.

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο Ζάππειο: «Ψαλιδοχέρης» ο Κατρούγκαλος[εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή Φωτό: Eurokinissi & Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ