Πάτρα: Βανδαλισμοί σε σταθμούς ποδηλάτων -Τα κλέβουν και τα πετούν στη θάλασσα - iefimerida.gr

Πάτρα: Βανδαλισμοί σε σταθμούς ποδηλάτων -Τα κλέβουν και τα πετούν στη θάλασσα

 Φωτογραφία: thebest
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά για βανδαλισμούς σε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, καθώς και για κλοπές ποδηλάτων, κατέθεσε ο δήμος στον εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας, για την προστασία των σταθμών και των κοινόχρηστων ποδηλάτων. Σύμφωνα με τον δήμο, άγνωστοι κατέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες την οθόνη στο σταθμό «Γ. Καλεντζώτης» και προκάλεσαν σοβαρούς βανδαλισμούς στο σταθμό της Τριών Ναυάρχων και στο σταθμό της πλατείας Πίνδου, όπου με σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τις κλειδαριές, την υποδομή και έκλεψαν δύο ποδήλατα. Επίσης, χθες το βράδυ, πάλι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε εκτεταμένη καταστροφή του σταθμού «Γ. Καλεντζώτης» και πέταξαν δύο ποδήλατα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι ζημιές ήδη αποκαταστάθηκαν και οι σταθμοί είναι ξανά στη διάθεση των δημοτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές, «τα κοινόχρηστα ποδήλατα και η δωρεάν χρήση τους, προφανώς ενοχλούν κάποιους, γιατί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συστήματος, έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές».

Σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, ο δήμος αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση, μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε σύστημα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτουργούν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα. Στις περίπου 120 ημέρες που λειτουργεί το σύστημα της δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων, ο αριθμός των κατόχων καρτών πλησιάζει, σύμφωνα με τον δήμο, τους 1.300 και ο αριθμός των χρήσεων τις 8.400. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, 72 δημότες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα ποδήλατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτρα ποδήλατα βανδαλισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ