Δραγασάκης: Το 2016, η χρονιά που θα κλείσει ο κύκλος της ύφεσης - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Το 2016, η χρονιά που θα κλείσει ο κύκλος της ύφεσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα κλείσει ο κύκλος της ύφεσης για την ελληνική οικονομία έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα ημερίδας για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση σταθεροποίησης και ότι πλέον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να περάσει στην ανάκαμψη λέγοντας χαρακτηριστικά «φαίνεται ότι το 2016 θα είναι το έτος που θα κλείσει ο κύκλος της ύφεσης.

Αναφερόμενος στην πολιτική του φαρμάκου και τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας είπε ότι στόχος είναι να να υπερβούμε δύο αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος. Το πρώτο είναι το παρελθόν του προστατευτικού καθεστώτος. Το δεύτερο είναι εκείνο της πολιτικής τιμολόγησης του φαρμάκου με μοναδικό σκοπό τη δραστική περικοπή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε επίσης ότι , σκοπός είναι διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο βιωσιμότητας και προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας που θα στηρίζεται:

  • Στην έρευνα
  • Στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία και την τόνωση της απασχόλησης
  • Στην εξωστρέφεια

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι επιχειρούμε τη μετάβαση από ένα καθεστώς αποσπασματικών επιλογών εξυπηρέτησης μεμονωμένων συμφερόντων, σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα ευνοεί τη συνεργασία, με σαφή οδικό χάρτη και οριοθετημένους ρόλους, όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ανέφερε ακόμη, πως αυτό που στην πραγματικότητα φανερώνει η μελέτη είναι η δυνατότητα σύνδεσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης με την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, ενώ επισήμανε πως «η ανασυγκρότηση του κράτους πρόνοιας μπορεί να διαδραματίσει, ως διαδικασία, σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, δίνοντας ώθηση στην έρευνα, την καινοτομία και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως είναι κρίσιμο να τονίσουμε την ανάγκη, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για ένα νέο πρότυπο κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η οποία θα είναι βιώσιμη, επικεντρωμένη στην ανάπτυξη, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δραγασάκης Φάρμακο ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ