Από 15 Φεβρουαρίου θα επιστρέφουμε στα φαρμακεία τα ληγμένα φάρμακα - iefimerida.gr

Από 15 Φεβρουαρίου θα επιστρέφουμε στα φαρμακεία τα ληγμένα φάρμακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σήμερα στη Βουλή ανακοίνωσε πως από τις 15 Φεβρουαρίου του 2012 όλα τα ληγμένα φάρμακα από φαρμακεία και νοικοκυριά θα συγκεντρώνονται αρχικά στα φαρμακεία και μετά στη Μαγούλα και από εκεί θα αποστέλλονται για καταστροφή στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημερώνοντας της επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τα νοσοκομειακά απόβλητα, ανακοίνωσε όλα τα ληγμένα φάρμακα θα συγκεντρώνονται σε αποθήκες στη Μαγούλα και από εκεί θα μεταφέρονται στο εξωτερικό, προκειμένου να καταστραφούν, καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τις κατάλληλες μονάδες και εγκαταστάσεις για την καταστροφή τους.

Σε ότι αφορά γενικότερα τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων ο Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο σε 65 δημόσια νοσοκομεία και 8 ιδιωτικά, προέκυψε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη συγκομιδή αλλά στη διαχείριση των αποβλήτων, λόγω λανθασμένης διαδικασίας διαλογής. Προανήγγειλε δε, τα σχετικά πορίσματα τα οποία, όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως της απουσίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, θα περιλαμβάνουν και κυρώσεις.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή πώληση δημόσιων νοσοκομείων ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ανάλογο σχέδιο, ούτε τέτοια πρόθεση από το Υπουργείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ