Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι - iefimerida.gr

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστροφή από τις διακοπές και ραντεβού στο Cosca, στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι.

Στο μικρό εστιατόριο με τις γεύσεις και τα αρώματα από τον ιταλικό νότο. Εκεί που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το στέκι όσων αναζητούν αυθεντικές γεύσεις χωρίς υπερβολές και γραφικές... απομιμήσεις.

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι | iefimerida.gr 0


Μενού που υπόσχεται ατελείωτα γευστικά ταξίδια στον ιταλικό Νότο.
Στο Cosca, μαγειρεύουν αυθεντικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας με φανερή προτίμηση σε αυτήν του Νότου, με λίγα λόγια χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πολλά λιπαρά στα φαγητά. Δίνουν έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα με λαχανικά, ψάρι, ελαιόλαδο και ξέρουν να τα συνδυάζουν αρμονικά και γευστικά.

Και το ταξίδι στις γεύσεις ξεκινά
Μία γρήγορη ματιά στο μαυροπίνακα με τα πιάτα ημέρας και στον κατάλογο και ανοίγει η όρεξη για πολλές υποσχόμενες περιπλανήσεις σε γεύσεις της νότιας Ιταλίας.
Καρπάτσιο ξιφία, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες με μοσχαρίσιο ραγού. Σαλάτες με μανιτάρι portobello και με ζουμερή burrata. Έχει μία μόνο πίτσα (μια και καλή!) με ρόκα, παρμεζάνα και μπρεζάολα.

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι | iefimerida.gr 1


Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό. Ραβιόλι με γέμιση γλυκοκολοκύθας σε σάλτσα provolone ή τις ορεκιέτε με salciccia λουκάνικο.
Για το τέλος κρατήστε χώρο για τη χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε.

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι | iefimerida.gr 2

Όλη η Σικελία είναι... εκεί
Και αν ο καιρός κάνει κόλπα και σας χαλάσει τη ατμόσφαιρα της μαγευτικής πλατεία, η σάλα σας υπόσχεται ταξίδι στην Σικελία. Ενας μικρός αλλά πολύ ζεστός και καλόγουστος χώρος με χρώματα σε δυνατές πινελιές Ιταλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Cosca είναι παιδί της Σίσυς Φειδά. Στο τεράστιο ταμπλώ του Cosca ο Flavio Tibaldi απεικονίζει σε καρτούν διάθεση την καθημερινή ζωή του νησιού. Από την Αίτνα, το αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, τα καΐκια των ψαράδων, τα γνωστά feluche, τους κινηματογραφικούς il Postino και Μαλένα, μέχρι τους μαφιόζους. Με δύο λόγια οι καθημερινές σκηνές και φιγούρες -που όλοι έχουμε στο μυαλό μας- της σιτσιλιάνικης ζωής.

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι | iefimerida.gr 3

Mina, Giorgia, Nino Rota, αλλά και Tiger Lillies, Pink Martini και Arctic Monkeys ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν το γεύμα, καθώς και πολλά άλλα «πειραγμένα» ακούσματα σε επιμέλεια του Ανάστου Καλλίρη.

Τι είναι Cosca;
Στη Σικελία λένε την καρδιά της αγκινάρας. Οι δε Ιταλοί όμως τη χρησιμοποιούν μεταφορικά για να προσδιορίσουν τον πυρήνα μικρής μαφιόζικης παρέας.

Ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Cosca, Πραμάντων 10 Κουκάκι, 210-9210229,
www.cosca.gr

Επιστροφή στην πλατεία του Cosca -Το ταξίδι στις γεύσεις του ιταλικού Νότου συνεχίζεται στο Κουκάκι | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ