Θεσμοί σε Σκουρλέτη: Να κλείσει η υπόθεση ΔΕΣΦΑ- Socar - iefimerida.gr

Θεσμοί σε Σκουρλέτη: Να κλείσει η υπόθεση ΔΕΣΦΑ- Socar

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2013 στην αζέρικη SOCAR ζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τα επόμενα βήματα που αναμένονται μέσα στον μήνα.

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου, από την πλευρά των θεσμών εκφράστηκε η βούληση να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει κατακυρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2013 στην αζέρικη εταιρεία SOCAR.

Από την πλευρά του υπουργείου, συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν αλλάζει η ρύθμιση που αφορά τη μείωση των τελών διέλευσης προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με υπέρογκες αυξήσεις οι καταναλωτες φυσικού αερίου, δεν συζητείται, επίσης, μείωση του τιμήματος, όπως και ο περιορισμός της μετοχικής συμμετοχής της SOCAR στο 49%, σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση της ΡΑΕ για τον τρόπο καθορισμού των τελών διέλευσης, η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου ο σχετικός κανονισμός να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Επί τη βάσει αυτής της απόφασης θα επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη SOCAR. Οι ιδιοι παράγοντες ανέφεραν, πάντως, ότι σε περιπτωση που ακυρωθεί ο διαγωνισμός, το Δημόσιο θα εγείρει νομικά απαιτήσεις από την αζέρικη εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των λοιπών προαπαιτούμενων για τον τομέα της ενέργειας, χωρίς να προκύπτει διαφωνία ή εμπλοκή σε κάποιο από αυτά. Ωστόσο, οι εταίροι ζήτησαν διευκρινίσεις, οι οποίες θα δοθούν σε επόμενη συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΣΦΑ Socar θεσμοί Σκουρλέτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ