Αντίθετος ο Σταϊνμάγερ με την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ - iefimerida.gr

Αντίθετος ο Σταϊνμάγερ με την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε σήμερα ότι δεν συμμερίζεται την άποψη που εξέφρασε ο λουξεμβούργιος ομόλογός του ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυστηρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της.

"Αυτή δεν είναι μια συμφωνημένη θέση στην Ευρώπη", δήλωσε ο Στάινμαϊερ σε συνέντευξη Τύπου στη Ρίγα. "Μπορώ να καταλάβω, βλέποντας την Ουγγαρία, ότι ορισμένοι στην Ευρώπη γίνονται ανυπόμονοι... ωστόσο δεν είναι η προσωπική μου προσέγγιση να δείχνω σε ένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος την πόρτα", πρόσθεσε.

Ο Ζαν Άσελμπορν, υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως η Ουγγαρία πρέπει να αποβληθεί από την ΕΕ λόγω πολιτικών που υπονομεύουν τις αξίες της ΕΕ, όπως η κατασκευή ενός μεταλλικού φράχτη για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουγγαρία ΕΕ Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ